Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του 2ου Βαλκανικού Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου στην Αλεξανδρούπολη

Συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την ολοκλήρωση του 1ου Βαλκανικού Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου που διεξήχθη στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς» στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή των ομάδων ZFK Masinac Nis από την Σερβία, CS Navobi Iasi της Ρουμανίας, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, FC Olympia Sofia της Βουλγαρίας και της Μεικτής Θράκης που συστάθηκε για πρώτη φορά.

Στον τελικό η ZFK Masinac Nis κατέκτησε την 1η θέση επικρατώντας στα πέναλτι με 4-2 εναντίον του ΠΑΟΚ (κανονική διάρκεια 1-1, δεν υπήρξε παράταση, διότι το στάδιο δε διέθετε τον κατάλληλο φωτισμό). Την 3η θέση πήρε η CS Navobi Iasi που νίκησε με 1-0 την Olympia Sofia.

Η διοίκηση του ΑΟ Θράκης υποστηρίζει ότι πέτυχε τους επτά στόχους που είχε θέσει, δηλαδή τη διάδοση του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, τη συμμετοχή της Ομάδας στο Εθνικό Πρωτάθλημα, την ανάπτυξη Τμήματος Υποδομής, την καθιέρωση Σχολικών Πρωταθλημάτων, τη δημιουργία Μεικτής Περιφερειακής Ομάδας, την διεξαγωγή και καθιέρωση διεθνών αγώνων και την ενεργοποίηση παραγωγικών δυνάμεων.

«Δεν εφησυχάζουμε …με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά αυτοί οι στόχοι θα αυξηθούν και θα τελειοποιηθούν για το καλύτερο μέλλον του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας», αναφέρουν οι διοικούντες του ΑΟ Θράκης που αφού ευχαρίστησαν μια σειρά από ομάδες, φορείς και μέσα ενημέρωσης που αγκάλιασαν το τουρνουά, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του επόμενου τουρνουά.

Το 2ο Βαλκανικό Τουρνουά Γυναικείου Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί, λοιπόν, στις 16, 17 και 18 Ιουνίου του 2017, η διοργάνωση για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.