Πρώτη στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο η Βούλα Παπαχρήστου! Κορυφαία επίδοση από Στεφανίδη…

Φοβερή επίδοση πραγματοποίησε η Βούλα Παπαχρήστου στο άλμα εις τριπλούν το απόγευμα της Τετάρτης στο γκαλά της Φιλοθέης. Η σύζυγος του θρακιώτη πρωταθλητή Λάζαρου Χαριτωνίδη προσγειώθηκε στα 14.73μ.!

Με την επίδοση αυτή (έχοντας μάλιστα αρνητικό άνεμο -0,1), η Παπαχρήστου έκανε έναν πόντο παραπάνω από το ατομικό ρεκόρ (14.72μ. το προηγούμενο) και πέρασε στην 1η θέση της ευρωπαϊκή κατάταξης, καθώς η δεύτερη Όλια Σαλαντούχα από την Ουκρανία, έχει 14.40μ.

Παράλληλα, η Παπαχρήστου επιβεβαιώνει και με επίδοση στον ανοιχτό στίβο το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον παγκόσμιο πρωτάθλημα του κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ.

Όπως σημειώνει και το Sportsfeed, από όπου και η φωτογραφία, η Ελληνίδα αθλήτρια στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται στην 3η θέση πίσω από τη φοβερή Κατερίνε Ιμπάργκουεν που έχει κάνει 15.04μ. και την Γιουλιμάρ Ρόχας που έχει κάνει 14.79μ.

Ωστόσο αυτή που πραγματικά έκλεψε όλα τα βλέμματα στο γκαλά της Φιλοθέης ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη. Με έξι άλματα έγραψε ιστορία. Ξεκίνησε στο 4.60μ., πήγε στο 4.74μ. πέρασε στο 4.86μ. με την πρώτη προσπάθεια και δοκίμασε τρεις φορές στα 5 μέτρα.

Με την επίδοση που σημείωση, η Στεφανίδη έγινε η 5η αθλήτρια όλων των εποχών στο επί κοντώ ανοιχτού στίβου, πίσω από την Ισινμπάεβα (5.06μ.), τη Σουρ (4.92μ.), τη Σίλβα (4.91μ.) και τη Φεοφάνοβα (4.88μ.).

Παράλληλα, είναι πρώτη φέτος στον κόσμο και καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στον ανοιχτό στίβο και φυσικά έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που επιχειρεί άλμα στα πέντε μέτρα στον ανοιχτό στίβο (η ίδια έχει δοκιμάσει και στον κλειστό στις ΗΠΑ). Αλλά ο μεγάλος στόχος παραμένει το Ρίο…