Στο μακρινό Νοβισιμπίρκ θα συνεχίσει την (προπονητική) καριέρα του ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη καριέρα ως αθλητής στην Ελλάδα φορώντας και τη φανέλα του Α.Ο. Ορεστιάδας τη σεζόν 1999-2000 που ακόμα ο σύλλογος του Β. Έβρου πρωταγωνιστούσε σε Ελλάδα και Ευρώπη (ήταν η τελευταία φουρνιά που πήγε σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ), θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας θα καθίσει στον πάγκο της Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ρωσική ομάδα.

Ο Κονσταντίνοφ, παρότι είχε προτάσεις και από άλλους συλλόγους, επέλεξε να επιστρέψει για τρίτη φορά στη Ρωσία, καθώς τη διετία 2013-2015 ήταν προπονητής της Νίζνι Νόβγκοροντ Γκουμπέργια ενώ πιο πριν κάθισε το 2011 στον πάγκο της Γκασπρόμ Γιούργκα.

Έπειτα από ψηφοφορία που διενήργησαν τα Αθλητικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας, ο βετεράνος βολεϊμπολίστας της Ορεστιάδας, που έγινε το 2004 ο πρώτος που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Άρη) αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής σε όλα τα αθλήματα για το 2015.

Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ, οδήγησε την Βουλγαρία στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ ήταν δεύτερος στην δεύτερη κατηγορία του World League. Δεύτερη στη σχετική ψηφοφορία αναδείχθηκε η προπονήτρια της Εθνικής Βουλγαρίας στην ρυθμική γυμναστική, Ίνα Ανάνιεβα, ενώ τρίτος ήρθε ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, Αστάνα, Στάνιμιρ Στοίλοφ, την οποία και οδήγησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.