Με 4 γκολ της Κεπεσίδου, ο Σπάρτακος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ

Ο Σπάρτακος της Αλεξανδρουπολίτισσας Μάγδας Κεπεσίδου προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ (EBT finals 2016), κερδίζοντας στους ημιτελικούς την Westsite.

Γενικά, ήταν μία καταπληκτική ημέρα για το ελληνικό μπιτς χάντμπολ αυτή που ξημέρωσε στην Καρδία Θεσσαλονίκης, αφού και οι δύο ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων (EBT finals 2016), εξασφαλίζοντας ήδη το ασημένιο μετάλλιο.

Στο παρελθόν άλλη μία ελληνική ομάδα, η Avant Garde, είχε φτάσει στον τελικό και συγκεκριμένα στο EBT finals 2009 της Κέρκυρας, όπου κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό έως τώρα χρυσό για ελληνική ομάδα.

Στις γυναίκες ο Σπάρτακος επικράτησε με 2-0 (15-10, 18-17) της Ολλανδικής Westsite με την Βάσω Σκάρα να σημειώνει ένα εντυπωσιακό γκολ (για δύο πόντους) σχεδόν στην εκπνοή του δεύτερου σετ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετική εικόνα, παρά τις απουσίες της προπονήτριας Μαρίας Καραντώνη και της βασικής αμυντικού Ελένης Ποιμενίδου που αποβλήθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι με κόκκινη κάρτα. Τέσσερα γκολ σημείωσε η Μάγδα Κεπεσίδου.

Ο Σπάρτακος θα αντιμετωπίσει στον τελικό που θα αρχίσει στις 17:00 την Agenta Girls, η οποία ουσιαστικά είναι η βάση της Εθνικής Ουγγαρίας, η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουδαπέστη τον Ιούλιο.

Η Ουγγρική ομάδα νίκησε στον ημιτελικό με 2-0 (19-11, 21-14) την Ολλανδική Camelot και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι.

Σπάρτακος- Westsite 2-0 (15-10, 18-17)
Σπάρτακος: Μούρνου 11, Σκάρα 8, Sena 6, Κεπεσίδου 4, Δημητρίου 2, Juliana 2.
Westsite (Ronald Thyssen): Barnard 10, Mol K. 6, Rozing 5, Verbuggen 4, Mol R. 2.

Λίγο αργότερα στο τουρνουά των ανδρών ο ΓΑΣ Κιλκίς Acropolis επιβλήθηκε στον 1ο ημιτελικό 2-0 (20-18, 20-18) της κατόχου του τίτλου Detono Zagreb και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει (18:00) την Ekaterinodar που πέρασε το εμπόδιο της Camelot με 2-0 (23-18, 19-12).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα είχε κερδίσει άνετα 2-0 τους Ρώσους στο test event του ΕΒΤ finals που παράλληλα αποτέλεσε και 1ο τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ. Είναι η δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών φτάνει σε τελικό EBT finals μετά τον Παναιτωλικό το 2011 στη Μάλαγα.

Στην Καρδία Θεσσαλονίκης βρίσκονται και παρακολουθούν τους αγώνες το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκπρόσωπος του χάντμπολ στην ΕΟΕ και υποψήφιο μέλος της ΔΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Κρανιώτης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άγγελος Μαυρίδης, Κώστας Αλεξιάδης, Κώστας Βιολιτζής, ο Πρόεδρος της ΕΣΧΘ Δημήτρης Σαουλίδης, η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπάρτακος της Μάγδας Κεπεσίδου προκρίθηκε στον τελικό έχοντας φτάσει αήττητος. Την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και κέρδισε την πρωτιά στον 2ο όμιλο με 8 πόντους. Μετά και την επικράτηση στον ημιτελικό το πρωί της Κυριακής, διεκδικεί την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο…