Παρουσιάζεται στην Κομοτηνή το T.In.Basket, το πρώτο άθλημα που παίζεται μαζί από άτομα με και χωρίς αναπηρία

Την παρουσίαση ενός νέου αθλήματος που στόχο έχει να φέρει κοντά άτομα με και χωρίς αναπηρία πραγματοποιεί την Τρίτη ο Ηρόδικος Κομοτηνής σε δύο δράσεις, σε Σέρρες (το πρωί) και την πρωτεύουσα της Ροδόπης (το απόγευμα). Ο λόγος για το «Totally Integrated Basketball» ή «T.In.Basket» είναι το νέο  αναπτυσσόμενο άθλημα το οποίο παίζεται μεικτά από  Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου και άτομα χωρίς αναπηρία.

Το «T.In.Basket» αποτελεί μία σύγχρονη παραλλαγή της καλαθοσφαίρισης με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας και της άθλησης από κοινού ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Για πρώτη φορά ομαδικό άθλημα συνδυάζεται η συμμετοχή αθλητών με αναπηρία και αθλητών χωρίς αναπηρία ως ίσοι σε μία ομάδα με κοινό χρόνο συμμετοχής και ευθύνης κατά την διάρκεια του αγωνίσματος.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται  έντονη απήχηση του αθλήματος λόγο της ευρύτερης αποδοχής που έχει τόσο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης όσο και και της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο (το πλέον διαδεδομένο ομαδικό άθλημα στα ΑμεΑ).

Σκοπός της δράσης είναι η  ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος μέσα από διαδραστικές δράσεις και ημερίδες με την συμμετοχή ΑμεΑ, φοιτητών, ακαδημαϊκών και αθλητικών συλλόγων που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαιτερότητα του νέου αθλήματος και την ευχαρίστηση που προσφέρει η από κοινού συμμετοχή σε αυτό αθλητών με αναπηρία και χωρίς αναπηρία.

Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δράσης είναι ότι απευθύνεται τόσο σε ΑμεΑ όσο και σε άτομα χωρίς αναπηρία με σκοπό να καταπολεμήσουν από κοινού τον αποκλεισμό και να συνεισφέρει στην επανένταξη στου κοινωνικό σύνολο.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 17 Μαΐου 20016 σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα :

Α) Σέρρες

Τρίτη 17 Μαΐου 10:00 π.μ. Σχολή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών – Θεωρητική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Τρίτη 17 Μαΐου 11:00 π.μ. Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Σερρών – Πρακτική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Β) Κομοτηνή

Τρίτη 17 Μαΐου 17:00 μ.μ. Σχολή Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. – Θεωρητική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Τρίτη 17 Μαΐου 17:45 π.μ. Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Δ.Π.Θ. – Πρακτική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος.

Η δράση πραγματοποιείται από τον σύλλογο Ηρόδικο Κομοτηνής και χρηματοδοτείται στα πλαίσια υλοποίηση του προγράμματος με την ονομασία «Σημεία Στήριξης», μέσα από την συνεργασία του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση» σε συνεργασία με το «ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα» και τη φιλανθρωπική οργάνωση «Hellenic Hope».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here