Μπλόκο στα άλογα του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής από την παρέλαση των Ελευθερίων λόγω… Παυλόπουλου

Μπορεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που αναβλήθηκε ως προς το μαθητικό της σκέλος λόγω του καιρού, ωστόσο τότε για πρώτη φορά έλαβαν μέρος σε παρέλαση τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Κομοτηνής με τα άλογά τους. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 14 Μαΐου, αλλά τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί τότε αλλά θα πάρει παράταση ως τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιππικός Όμιλος, δεν θα παρελάσουν τα μέλη του με τα άλογά τους για δύο λόγους. Πρώτον, η διάρκεια της παρέλασης, η οποία θα έπρεπε να κρατηθεί αυστηρά στη μία ώρα λόγω της έλευσης στην πρωτεύουσα της Ροδόπης και της παρουσίας στις εορταστικές διαδηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας  και δεύτερον, η… ασφάλεια του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα παρακολουθησει την παρέλαση. Τώρα, με ποια λογική υπήρξε φόβος ότι θα επιτεθούν τα… άλογα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι κάτι που αναρωτιέται και ο Ιππικός Όμιλος.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2016 ο σύλλογος μας ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της παρέλασης της 14ης Μαΐου.

Ο λόγος είναι ότι επειδή στην παρέλαση θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Παυλόπουλος ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς η παρέλαση να έχει διάρκεια μέχρι μία ώρα. Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές αποφάσισαν να “μικραίνουν” την παρέλαση τόσο την μαθητική όσο και των συλλόγων. Ζητήθηκε λοιπόν από τον σύλλογο μας να μην συμμετέχει τόσο λόγο του πιεσμένου χρόνου όσο και για την ασφάλεια του Προέδρου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μη θέλοντας να δώσουμε διάσταση στο θέμα της ασφάλειας, που την προηγούμενη φορά αποδείξαμε ότι η ασφάλεια είναι διασφαλισμένη μιας και οι ιππείς μας και οι ίπποι μας έχουν δείξει άριστη διαγωγή, κρατάμε μόνο την έλλειψη χρόνου και σεβόμαστε την απόφαση των διοργανωτών να βρούνε τρόπο να κάνουν πραγματικότητα το “θέλω” του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος    Έλλη Σ. Τσομπανίδου

Ο Αντιπρόεδρος   Αναστάσιος Χαρισίου».