ΕΠΣ Έβρου: Ένα διαφορετικό τουρνουά κοινωνικής αλληλεγγύης στον Απαλό (+photos)

Ένα διαφορετικό τουρνουά των ακαδημιών ποδοσφαίρου «Ευ αγωνίζεσθαι»  με  κοινωνικό περιεχόμενο πραγματοποιήθηκε  από το Σύνδεσμο Προπονητών Έβρου το Σάββατο  (7/5) στις αθλητικές εγκαταστάσεις  Απαλού  Αλεξανδρούπολης, υπέρ  του ευαίσθητου κοινωνικού έργου της  Ιεράς  Μητρόπολης  Αλεξανδρουπόλεως και ειδικότερα για την ενίσχυση του Γηροκομείου της πόλης.

apalos-koinalile01Με τη συγκεκριμένη  πρωτοβουλία του Συνδέσμου  Προπονητών Έβρου  οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές  των  ακαδημιών , οι γονείς τους και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι  πολίτες  έστειλαν για μια ακόμη φορά ένα ιδιαίτερο μήνυμα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη στις μέρες που διέπουμε  δεν είναι μόνο  προσφορά σε  συνθήκες κοινωνικοοικονομικής κρίσης  ούτε είναι ένα έθιμο και συνήθεια – μία καραμέλα που πιπιλίζουμε μόνο τις γιορτινές ημέρες ή όταν το επιτάσσει η μόδα. Αντίθετα  είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης όλων μας με στόχο την εξέλιξη και την καλυτέρευση της κοινωνίας.
Η κοινωνική αλληλεγγύη  αφορά πράξεις και όχι λόγια. Αναπτύσσει τη φιλία, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των προσώπων. Ας  σεβαστούμε  και ας στηρίξουμε τους συνανθρώπους γύρω μας  τώρα που το χρειάζονται . Ας αφήσουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους,  να ανοίξουμε την καρδιά μας και να την προκαλέσουμε να  κινηθεί  στους δικούς  της ρυθμούς ζωής,  δυο (2) νότες  ακόμη πιο ανθρώπινες», ανέφερε για το μήνυμα της εκδήλωσης ο Νικήτας Παπαπαντελής, Γενικός Γραμματέας  Συνδέσμου Προπονητών  Έβρου.

apalos-koinalile03Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Προπονητών Έβρου ευχαριστεί ιδιαιτέρα όλους τους ευαισθητοποιημένους  συμπολίτες  και ιδιαίτερα  τους γονείς των μικρών αθλητών  που  ανέδειξαν  για μια ακόμη φορά  τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά τους  αντανακλαστικά,  προσφέροντας  κάτι – έστω και το ελάχιστο – στο διπλανό  τους.

Ακόμα εξέφρασε τα θερμά του ευχαριστήρια στους φορείς που στήριξαν τη συγκεκριμένη    κοινωνική δράση και ειδικότερα τις  Ακαδημίες  ποδοσφαίρου,  τους μικρούς αθλητές, τους γονείς και παράγοντες  για την παρουσία και συγκινητική προσφορά τους  (Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Θράκη Φερών, Ποντιακός, Ολυμπιακός Αλεξανδρούπολης, Μαΐστρος, Καππαδοκία και I-Soccer), tο παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Γιώργο Κουκουράβα για την εθελοντική ιατρική υποστήριξη, το ΕΚΑΒ Θράκης για την  ιατρική υποστήριξη που παρείχε και την ακαδημία Απαλού / Ολυμπιακού Αλεξανδρούπολης για την  φιλοξενία.