ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νικηφόρο ξεκίνημα για την Ασπίδα Ξάνθης στα τελικά του πρωταθλήματος Γυναικών

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα τελικά του πρωταθλήματος Γυναικών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η Ασπίδα Ξάνθης που πέρασε νικηφόρα κλειστό γυμναστήριο Ποταμουδιών της Καβάλας κερδίζοντας με 48-67 την τοπική ομάδα των Πάνθηρων.

Οι παίκτριες του Νεδήμ Καρά Αχμέτ επιβεβαίωσαν τον όρο του φαβορί που είχαν πριν την έναρξη του αγώνα, μην επιτρέποντας σε κανένα σημείο την αντίπαλη ομάδα να βγάλει αντίδραση, έχοντας εξασφαλίσει απο το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο διψήφια διαφορά πόντων την οποία διατηρούσε με μεγάλη άνεση έχοντας πλουραλισμό στο σκοράρισμα έφτασε σε μια άνετη νίκη. Μοναδική στιγμή που χρειάστηκε να δείξουν χαρακτήρα στο ματς οι παίκτριες της Ασπίδας ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο όταν μετά το εντυπωσιακό 0-10 της έναρξης οι Πάνθηρες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10, όμως χρειάστηκαν μόλις 2′ λεπτά οι παίκτριες της Ξανθιώτικης ομάδας για να πάρουν εκ νέου προβάδισμα δέκα πόντων! κάνοντας το 10-20 δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Επόμενο ματς για την Ασπίδα το Σάββατο κόντρα στον Πανσερραϊκό στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου, σε μια αναμέτρηση “τελικός” καθώς αναμετρώνται οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος.

Διαιτητές: Λάλλα, Κανελόπουλος

Δεκάλεπτα: 14-25, 24-35(ημίχρονο), 36-54, 48-67(τελικό αποτέλεσμα)

ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ(Δημητριάδης): Παυλίδου 15(2), Ζέκιο 3(1), Βαμβούρη 2, Κουρβούλη, Γιαχολάρι  7, Βασιλειάδη 8, Παλλάδα  11, Παπουτσή 1, Αντριέβσκα 1, Αγανικόλα, Μαρμαλίδου

ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ(Νεδήμ Καρά Αχμέτ): Καρακώστα, Καραλίδου Στ. 13(2), Μεχμέτ Ουστά 5(1), Κουτρουβέλη, Παπαδοπούλου 6, Καραλή 5, Αντώνογλου 5, Μαμαλίγκατζη 10(2), Σαμαρά 2, Σουλιώτη 13(1), Καραλίδου Β.  2, Χαλκίδου 6