Σφοδρή επίθεση από Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Έβρο Σουφλίου στην διοίκηση της ΕΟΠΕ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Έβρος Σουφλίου με ξεχωριστές επιστολές τους στην ΕΟΠΕ εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι η ομοσπονδία απέρριψε την πρόταση του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση της προημιτελικής και ημιτελικής Φάσης (Όμιλοι Α’ και Β’) της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων παρότι αυτή η πρόταση εξασφάλιζε τα έξοδα των ομάδων.

Η διοργάνωση τελικά θα γίνει στην Θεσσαλονίκη μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, από 25 ως 28/4/2016 και ο Εθνικός, αλλά και ο Εβρος διαμαρτύρονται καθώς έχουν να κάνουν κοστοβόρες μετακινήσεις και ζητούν έστω και αυτή την ώρα να γίνει η διοργάνωση στο Σουφλί.

Μάλιστα η διοίκηση του Εθνικού ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση της ΕΟΠΕ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ομάδες της Θράκης αλλά και στο ότι δεν υπάρχει κάποιος χορηγός για να καλύψει τα έξοδα της διοργάνωση. Ο Έβρος Σουφλίου από την πλευρά του τόνισε πως ενώ είχε την θέληση και την δυνατότητα να διοργανώσει την ημιτελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Παίδων, εν τέλει την διοργάνωση την ανέλαβε η Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Έβρου τονίζει στην επιστολή της πως ενώ τα έξοδα των υπόλοιπων σωματείων ήταν πολύ λιγότερα αν γινόταν η διοργάνωση στο Σουφλί, η ΕΟΠΕ προτίμησε να γίνει στην συμπρωτεύσουσα, με περισσότερα έξοδα και ζητάει εξηγήσεις από την Ομοσπονδία. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι στο ThrakiSportS δεν έφτασαν οι επιστολές αυτές από τα θρακιώτικα σωματεία, αλλά τις αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα VolleyNews.

Η επιστολή του Έβρου Σουφλίου:

Αγαπητοί συνεργάτες, όπως έτσι πάντα μας αποκαλεί όλους η Ομοσπονδία μας. Στις 25-28 Απριλίου όπως γνωρίζουμε, θα διεξαχθούν οι αγώνες της Προημιτελικής και Ημιτελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων.

Το Σωματείο μας από τις 14/4/2016 κοινοποίησε στην ΕΟΠΕ την θέληση αλλά κυρίως την δυνατότητα που έχει να αναλάβει και να ολοκληρώσει με επιτυχία την διοργάνωση αυτή.

Γνωρίζοντας από γεωγραφία και σεβόμενοι την μετακίνηση των φιλοξενούμενων ομάδων ελαχιστοποιήσαμε τα έξοδα διαμονής και διατροφής (συμμετοχή 450 ευρώ το κάθε σωματείο, για 3 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή 12 αθλητές+συνοδοί) ανταποκρινόμενοι σε έγγραφο της ΕΟΠΕ με αρ. πρωτ. 1508 που καλούσε τα σωματεία να αναλάβουν τα έξοδα της διοργάνωσης.

Στις 19/4/2016 ημέρα της κλήρωσης των αγώνων των δύο (2) ομίλων στα γραφεία της ΕΠΕΣΘ, γίνεται ταυτόχρονα ο ορισμός της πόλης και των γηπέδων που θα γίνει η διοργάνωση – Θεσσαλονίκη βέβαια.

Και στις 21/4/2016 το απόγευμα (τέσσερις μόλις μέρες πριν την έναρξη των αγώνων) ενημερώθηκαν τα σωματεία για το πρόγραμμα των αγώνων και την καταβολή από τα τρία σωματεία της Θεσσαλονίκης του ποσού των 200 ευρώ για κάθε ένα σωματείο που θα μετακινηθεί. Την ίδια μέρα ζητήσαμε από την Ομοσπονδία να μας πληροφορήσει με ποια κριτήρια προτάθηκε και εγκρίθηκε η Θεσσαλονίκη σαν διοργανώτρια πόλη και βέβαια γιατί είναι υποχρεωμένα τα σωματεία που θα μετακινηθούν να καλύψουν – και με ποιο τρόπο βέβαια – το υπερτριπλάσιο κόστος (σε σχέση με την πρόταση του σωματείου μας) της διαμονής και διατροφής τους στην Θεσσαλονίκη.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της ΕΟΠΕ στην τελευταία παράγραφο του κειμένου που στείλατε στα σωματεία, μας καλείτε να συμβάλλουμε στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για την ανάπτυξη και προώθηση του αθλήματος μας και αναμένετε την απάντηση μας το συντομότερο δυνατόν.

Ανταποκριθήκαμε. Και το συντομότερο δυνατόν και κατά το καλύτερο δυνατόν. Εσείς;

Εμείς θα συνεχίσουμε μια εξήγηση και να αγωνιζόμαστε σε έναν Νομό που εσείς με υπερηφάνεια καλείτε Μητρόπολη του volley.

Δεν εκλιπαρούμε και δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση. Ίση μεταχείριση διεκδικούμε…

Ο Πρόεδρος

Αλεξούδης Απόστολος

Η επιστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης:

Σήμερα 21/04/2016 λάβαμε το με αρ. πρωτ. 1823 /21-4-16 έγγραφό σας, που αφορά την διεξαγωγή της Προημιτελικής και Ημιτελικής Φάσης (Όμιλοι Α’ και Β’) της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη 25-28/4/2016.

Επειδή μαζί με την ειδική Προκήρυξη της Β’ Φάσης Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων 2015-2016, είχαμε λάβει και το με αρ. πρωτ. 1508 / 31-3-2016 έγγραφό σας (εκδήλωση ενδιαφέροντος διοργάνωσης με προσφορά κάλυψης εξόδων) και έχοντας υπ’ όψη μας την προσφορά του Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου (450,00 € / ομάδα) πιστεύαμε ότι οποιαδήποτε άλλη προσφορά, εάν δεν επιλεγόταν το Σουφλί, εάν δεν ήταν καλύτερη, τουλάχιστον θα πλησίαζε αυτήν του Σουφλίου, αλλιώς ποιό θα ήταν το νόημα της διαδικασίας.

Αντ’ αυτού λάβαμε το πρόγραμμα των αγώνων με την προσφορά των 200,00 € / ομάδα, ελεημοσύνη θα την χαρακτηρίζαμε γιατί αντιστοιχεί περίπου στο ποσό των 3,00 €/ημέρα για κάθε αθλητή.

Κύριοι δεν υπήρξε καμία μέριμνα και διερεύνηση για εύρεση ξενοδοχείων και διατροφής για τις ομάδες, παρά μόνο τρείς ημέρες πριν τους αγώνες και πριν την Μ. Εβδομάδα είμαστε αναγκασμένοι να ψάχνουμε να τα βρούμε μόνοι μας. Υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στην Θεσσαλονίκη, λόγω των ημερών και των προσφύγων, και οι τιμές είναι υψηλές, το κόστος δε για κάθε ομάδα υπερβαίνει μόνο για διαμονή-διατροφή τα 1.600,00 € εάν υπολογίσει δε κανείς και την μετακίνηση, με κόστος για εμάς 700,00 €, καταλαβαίνετε ποιο το αποτέλεσμα της πράξης σας στα οικονομικά των συλλόγων που δεν προέρχονται από την Θεσσαλονίκη.

Κύριοι ο σύλλογός μας συμμετέχει ανελλιπώς, τις τελευταίες δεκαετίες, σε σχεδόν όλες τις ημιτελικές και τελικές φάσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων Εφήβων και παίδων έχουμε δε γυρίσει όλη την Ελλάδα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ε.Ο.ΠΕ., επίσης, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα, της Ε.Σ.ΠΕ. Θράκης – Α. Μακεδονίας, με μετακινήσεις από την Ορεστιάδα μέχρι τις Σέρρες, πραγματικά εξοντωτικές, πράγμα που δεν συμβαίνει με τις ομάδες των μεγάλων κέντρων που μετακινούνται με αστική συγκοινωνία.

Το γεγονός της ανάθεσης στην Θεσσαλονίκη της ημιτελικής φάσης, χωρίς οικονομική προσφορά, τουλάχιστον συγκρίσιμη με του Σουφλίου, το γεγονός της απουσίας τουλάχιστον διερεύνησης από μέρους των τριών συνδιοργανωτών εύρεσης καταλυμάτων και διατροφής, η ανακοίνωση στα Μ.Μ.Ε. του τόπου, πριν ακόμα αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα, μαρτυρά ότι σε βάρος μας όπως και του Σουφλίου παίχτηκε ένα παιχνίδι τουλάχιστον ύποπτο.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε το ότι μια ομάδα από μία πόλη 5.000 κατοίκων, βρήκε χορηγούς και τρείς ομάδες από μία πόλη 1.500.000 κατοίκων δεν βρήκαν, προφανώς ήταν σίγουρες ότι η διοργάνωση ήταν δική τους και δεν χρειαζόταν να ξοδευτούν ή να υποχρεωθούν, εξ’ άλλου υπάρχουν κορόιδα από την επαρχία που πληρώνουν το μάρμαρο.

Κύριοι, σκοπός της ύπαρξης της Ε.Ο.ΠΕ., εκτός από την διενέργεια των πρωταθλημάτων, είναι και η μέριμνα για την ανάπτυξη του αθλήματος ισόρροπα στο Κέντρο και στην περιφέρεια. Οι αποφάσεις σας όμως δεν συνάδουν με αυτό το σκοπό, είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι η ίδια μεγάλη πόλη διοργανώνει ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων και Παίδων την ίδια μάλιστα αγωνιστική χρονιά σε χρονική απόσταση μικρότερη των δύο μηνών;

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. και σημαίνοντα στελέχη της προέρχονται από την Θεσσαλονίκη;

Είναι τυχαίο το γεγονός ότι έρχονται οι εκλογές της Ε.Ο.ΠΕ;

Κύριοι είναι γεγονός ότι ζούμε σε μία χρεωκοπημένη και διεφθαρμένη χώρα, αλλά πιστεύαμε ότι ειδικά ο χώρος της Πετοσφαίρισης που όλοι υπηρετούμε, είναι μία όαση υγείας και δημιουργίας ειδικά για τα παιδιά μας, γιατί λοιπόν προσπαθείτε να μας διαψεύσετε;

Πιστεύουμε ότι η Ε.Ο.ΠΕ. και ειδικά το Δ.Σ., για την έξωθεν καλή μαρτυρία, πρέπει να επανορθώσει το λάθος της και κάθε ομάδα να πληρώσει το ποσό των 450,00 για διαμονή και διατροφή τα δε υπόλοιπα να τα αναλάβει ή ίδια ή οι συδιοργανώτριες ομάδες.

Επειδή δεν μας αρέσει να είμαστε… «Επιμηθείς», σας θυμίζουμε, πως έγκαιρα και με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας, από το Βήμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, είχε εκθέσει τον άνιση μεταχείριση (στον οικονομικό τουλάχιστον τομέα, με άμεσο αντίκτυπο και στον καθαρά αθλητικό) της Περιφέρειας, σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προβλέποντας ουσιαστικά τη σημερινή κατάσταση

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και περιμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας.