Photos: 70 κλικ από τον αγώνα Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα και τις παρουσίες στις εξέδρες των Πηγαδίων

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η Skoda Ξάνθη, αφού ηττήθηκε στα Πηγάδια με 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που ήταν σα να παίζει στην έδρα του με τον κόσμο που ανέβασε στην Ξάνθη. Πλέον η ομάδα των Ιωαννίνων περιμένει την κατάληξη της υπόθεσης αδειοδότησης του Πανιώνου για να δει αν θα παίξει στα πλέι οφ ή όχι.

Το γκολ του Τσουκαλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έδωσε ιστορική νίκη στον ΠΑΣ, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση της τελικής βαθμολογίας με 42 βαθμούς και θα μετάσχει στα πλέι οφ, εξασφαλίζοντας και την πρώτη ευρωπαϊκή έξοδο της ιστορίας του, εφόσον δεν αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος που τερμάτισε πέμπτος με 44 βαθμούς.

Πριν τρία χρόνια είχε ξαναβγει Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο ο ΠΑΣ, αλλά δεν είχε εξασφαλίσει άδεια και πήρε την θέση του τότε η Ξάνθη. Η Skoda στο ματς αυτό είχε τις διπλάσιες τελικές, σχεδόν, με 16 έναντι 7, αντιμετώπισε έναν εξαιρετικό Περιστερίδη που κράτησε την εστία του ανέπαφη και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στους 33 βαθμούς και στη 13η θέση της κατάταξης.

Ελάχιστες ήταν οι καλές στιγμές των δυο ομάδων στο παιχνίδι. Η Ξάνθη έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος, μετά τις αλλαγές του Λουτσέσκου που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Καπετάνο και Ορφανίδη στις θέσεις των Σκουρτη και Νιέτο. Μάλιστα ξεπέρασε το  60% την κατοχή μπάλας αλλά στο ποδόσφαιρο μετρούν τα γκολ και όχι η κατοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 69′ και την αλλαγή του Καμαρά από τον Τριάδη, ο τεχνικός αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της Ξάνθης μια και ο παίκτης που αντικαταστάθηκε ήταν όντως από τους διακριθέντες με πολλή δουλειά αθόρυβη. Έξαλλα τα πανηγύρια παικτών και φιλάθλων του ΠΑΣ μετά την λήξη του αγώνα, αφού τυχόν ευρωπαϊκή έξοδος θα είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου.

Αξίζει ν΄ αναφερθεί πώς πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε η μνήμη του πρώην παίκτη της Ξάνθης, Αντεφέμι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 18 Απριλίου 2011 σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό.

SKODA ΞΑΝΘΗ  (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά (69΄ Τριάδης), Ντιμιτρόφ, Βασιλακάκης, Νιέτο (46΄ Ορφανίδης), Σκουρτης (46΄ Καπετάνος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέρτος, Στρούνα, Λίλα, Ακόστα, Τσουκαλάς, Κούτρης (72΄ Καρανίκας), Γιάκος (59΄ Ηλιάδης), Ίλιτς (87΄ Κοζορώνης).

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS