Στο φάιναλ φορ της Κρακοβίας διεκδικεί την κούπα του Τσάμπιος Λιγκ ο Τζούριτς

Στην Πολωνία, τη Μέκκα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, και στην επιβλητική Τάουρους Αρένα της Κρακόβιας (15.000 θέσεων) θα είναι στραμμένα αυτό το Σαββατοκύριακο τα βλέμματα όλων τωνφίλων του αθλήματος, καθώς ξεκινούν οι μάχες του φάιναλ φορ των ανδρών και μάλιστα με… θρακιώτικη συμμετοχή.

Η κάτοχος του τίτλου Ζενίτ Καζάν (Ρωσία) και η περσινή φιναλίστ (και φετινή οικοδέσποινα) Ρεζόβια (Πολωνία) συγκροτούν το ζευγάρι του πρώτου ημιτελικού, ενώ στο άλλο ζευγάρι έχουμε ιταλικό εμφύλιο καθώς η Τρεντίνο του Ορεστιαδίτη αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Δημήτρη Τζούριτς αντιμετωπίζει την Λούμπε του Ιβάν Μίλκοβιτς. Τρέντο και Λούμπε συναντήθηκαν και στον ημιτελικό του ιταλικού κυπέλλου με την πρώτη να κερδίζει 3-2, αλλά αμφότερες να προέρχονται από άσχημα αποτελέσματα στα ιταλικά πλέι οφ.
Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τυχάλας στο Sportsfeed, η Τρεντίνο χάνει με 2-0 από την Μόντενα (που δεν είναι και τόσο μεγάλη έκπληξη), ενώ η Λούμπε χάνει με 2-0 επίσης από την Περούτζια (του Τζιουμάκα) κι αυτό το αποτέλεσμα συνιστά τεράστια έκπληξη.

Οι δύο τους είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες σε ημιτελικό τσάμπιονς λιγκ το 2009 στην Πράγα με το Τρέντο να κάνει πάρτι (3-0) και να κερδίζει τον τίτλο στον φοβερό τελικό με τον Ηρακλή, αλλά η Λούμπε έχει κατακτήσει το μοναδική της τίτλο στη διοργάνωση το 2002 στο Οπόλε της Πολωνίας (αποκλείοντας αρχικά τον Ηρακλή και κατόπιν κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό). Θεωρητικά ένα μικρό προβάδισμα έχει η Λούμπε, αλλά το Τρέντο δείχνει να της έχει πάρει τον αέρα.

Στο άλλο ζευγάρι υπάρχει η δύναμη της έδρας (15.000 κόσμος είναι μεγάλη υπόθεση), υπάρχει η δίψα για την πρώτη κούπα που είναι μεγάλη στην Ρεζόβια του πρώην κυανόλευκου Άλεχ Άχρεμ, αλλά αν η Ζενίτ παίξει καλά θα περάσει. Τόσο απλά… Γενικά οι Ρώσοι είναι το μεγάλο φαβορί για να κάνουν το ριπίτ, ενώ σε δύο φάιναλ φορ που έχουν αγωνιστεί στην Πολωνία τα έχουν κατακτήσει και τα δύο (2008-2012).

Το πρόγραμμα των αγώνων

Σάββατο 16/4
17:30 Ζενίτ Καζάν (Ρωσία) – Ρεζόβια (Πολωνία)
20:30 Τρεντίνο (Ιταλία) – Λούμπε (Ιταλία)
Κυριακή 17/4
15:45, Αγώνας για θέσεις 3-4
19.00 Τελικός