ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στην βαριά ήττα της πρωτοπόρου Δόξας Προσκυνητών από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου

Απότομη προσγείωση για την πρωτοπόρο Δόξα Προκυνητών, που δέχθηκε τέσσερα γκολ μέσα στην έδρα της από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε βαριά ήττα με 1-4 στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής τωνπλέι οφ της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Θράκης.

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού η διαφορά της ομάδας των Προσκυνητών με την δεύτερη πλέον  Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είναι στους 6 βαθμούς και στην επόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Παρατηρητής», σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το Κόσμιο  ήταν ανώτερο και είχε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό. Από την άλλη η ομάδα των Προσκυνητών δεν απείλησε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και στο δημιουργικό κομμάτι με την απουσία του Νίκου Τρίχα να είναι αισθητή.

Γενικά οι 50 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκα στο γήπεδο των Προσκυνητών παρακολούθησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι με5 γκολ και αρκετές καλές στιγμές.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν το παιχνίδι ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ο τερματοφύλακας της ΑΕ Διδυμοτείχου Κωνσταντίνος Συριτούδης  αλλά και ο  γενικός  αρχηγός της ομάδας της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου που στο δεύτερο μέρος ήρθε να ‘’κατασκοπεύσει ‘’ τον επόμενο αντίπαλο της ομάδα του.

Το σκορ άνοιξε στο 21′ με τον Ξενάκη να πασάρει από δεξιά στον Αμέτ Ερκάν που με ωραίο σουτ σημάδεψε σωστά για το 0-1. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αλλά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς 25 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ο ΠΑΟΚ Κοσμίου έκανε το 0-2: ο Μάναλης εκμεταλλεύτηκε την λάθος μεταβίβαση του Φαρασόπουλου προς τα πίσω στον τερματοφύλακα Βλαδιμηρίδη και τον πλάσαρε ιδανικά διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Στο 55′ οι γηπεδούχοι μείωσαν με ωραίο σουτ του Τσέκου μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η αντίδραση της ομάδας του Κοσμίου σε αυτό το γκολ του Τσέκου ήταν  άμεση καθώς στο επόμενο λεπτό ο Κυπιρτόγλου έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Γκόγκο που μόλις είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Ερκάν, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Βλαδιμηρίδη και με προβολή έκανε το 1-3. Ωστόσο το τέρμα που πέτυχε ο επιθετικός του Κοσμίου δεν μπόρεσε να το χαρεί καθώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Σισμανόγλειο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής.

Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 65′ όταν μετά από σέντρα σουτ ο Ερβις Παλι έδιωξε με το κεφάλι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή η οποία στρώθηκε στον Κυπιρτόγλου που σκόραρε με μονοκόμματο σουτ. Μάλιστα, στο 82΄οι  φιλοξενούμενοι (που έχασαν και άλλες ευκαιρίες, ιδίως στο πρώτο μέρος, έφτασαν κοντά και σε πέμπτο γκολ όταν ο Καπετάνος έκλεψε την μπάλα από τον Κίτσο, έβγαλε την σέντρα και ο Φλέγγας έπιασε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον Βλαδιμηρίδη να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γιάννης Κλειτσιώτης): Βλαδιμηρίδης, Βιόπουλος, Μόσχος, Μαδούρας, Κίτσος, Κλής, Φαρασόπουλος (51′  Γεμενετζής), Κουδέρης (30′ Τσέκος), Βασιλακάκης (67′ Ζουμπιάδης), Βάσκος, Ερβις Παλι.
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Γιώργος Δίγκας): Μπουτσακτσή Εφτούν, Κωστελέτος, Γιαπρακτσής, Παναγιώτου, Ξενάκης, Ταμάμης, Νεαζή Αλή (64΄ Καπετάνος), Κυπιτρόγλου, Αμέτ Ερκάν (54′ Γκόγκος, 55′ Αθανασίου), Φλέγγας, Μάναλης