Έντονο Θρακιώτικο χρώμα με τριπλή παρουσία στο φάιναλ φορ του Πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ!

Μπορεί η ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης να μην αφορά άμεσα την Θράκη ωστόσο το ενδιαφέρον είναι διπλό για την τελική τετράδα του Εφηβικού πρωταθλήματος, αφού αρχικά η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα είναι αντίπαλος της πρωταθλήτριας Εφηβικής ομάδας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Αστέρας Καβάλας) αλλά το σημαντικότερο θα έχει την παρουσία τριών παιδιών απο την Θράκη.

Βλέπετε τόσο τα αδέρφια Παναγιώτης και Δημήτρης Ερμείδης(κεντρική φωτο) που αγωνίζονται στην ΧΑΝΘ όσο και ο Αντώνης Ζαμπάκης που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και τους δίνουν σημαντική βοήθεια για την πρόκριση στο final-4 του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΘ. Το κοινό των τριών φυσικά η καταγωγή απο την Ξάνθη αλλά και το γεγονός πως και οι τρεις αγωνιζόταν με τα χρώματα του Αρίωνα Ξάνθης.

zampakisΟ Αντώνης Ζαμπάκης(φωτο αριστερά) είχε εξαιρετική παρουσία στην άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αχιλλέα Τριανδρίας με 70-43 για τους προημιτελικούς, πετυχαίνοντας 12 πόντους.  Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και τα αδέρφια Ερμείδη στον αγώνα της ΧΑΝΘ απέναντι στο Νέο Ραιδεστό και στην νίκη με 84-59 της ομάδας τους, με τον Παναγιώτη να σημειώνει 15 πόντους, με τρία τρίποντα, και τον Δημήτρη 4 πόντους.

Πέρα απο τον ΠΑΟΚ και την ΧΑΝΘ που εξασφάλισαν απο τα πρώτα ματς με τις άνετες νίκες την πρόκριση στην τελική τετράδα σημαντικό βήμα για την πρόκριση έκανα τόσο ο Άρης που κέρδισε με 58-52 τον Μέγα Αλέξανδρο, όσο και η Ακαδημία Αστέρια που κέρδισε με 70-55 την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.