Με Τόρο αρχηγό και Μάνταλο στην ενδεκάδα η πρώτη νίκη με τον Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής (+video)

Η πρώτη νίκη, έστω και σε φιλικό, ήρθε στην… εποχή Σκίμπε. Η ανανεωμένη Ελλάδα κέρδισε 2-1 στο Καραϊσκάκη το Μαυροβούνιο με δύο εκπληκτικά γκολ, απο Τζαβέλλα και Καρέλη κι έδειξε πως θέληση υπάρχει, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να επιστρέψει στις καλές εποχές. Βασικός για 84′ λεπτά αγωνίστηκε ο αρχηγός της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης προτού αντικατασταθεί απο τον Τζιόλη, βασικός ξεκίνησε ο Μάνταλος που αντικαταστάθηκε στο 46′ απο τον Καρέλη.

Η Εθνική μας επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρει να μετουσιώσει σε τέρμα τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε στην εστία των Μαυροβούνιων. Στο 7′ ο Μήτρογλου δεν βρήκε καλά την μπάλα, έπειτα από ωραία σέντρα του Σταφυλίδη, στο 14′ το σουτ του Πέτσου, μετά από εξαιρετική συνεργασία των Μάνταλου και Φορτούνη, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μιγιάτοβιτς, ενώ στο 34′ η εξαιρετική προσπάθεια και πάλι του «πιστολέρο» της Μπενφίκα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να κοντράρει κιόλας σε πόδια αμυνόμενου. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με την Ελλάδα να έχει τον απόλυτο έλεγχο και φυσικά, την κατοχή μπάλας, αλλά να μην καταφέρνει να ανοίξει το σκορ.

Με την είσοδο του Νίκου Καρέλη, αντί του Κομοτηναίου μέσου της ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σκίμπε επέλεξε να δοκιμάσει ένα κλασικό 3-5-2 πια, στην προσπάθειά του να φανεί η Εθνική μας πιο απειλητική. Και πολύ γρήγορα, παρότι δεν προέκυψε από κάποια συνεργασία αλλά από στημένη φάση, είδε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να προηγείται στο σκορ με την εκπληκτική εκτέλεση του Τζαβέλλα στο 54′. Οι Μαυροβούνιοι, ωστόσο, σαν να «ξύπνησαν», έριξαν… προειδοποιητική βολή με τον Μπετσιράι στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Καρνέζη να λέει «όχι», απομακρύνοντας σε κόρνερ, από το οποίο, όμως, προήλθε στο 56′ το γκολ του Τομάσεβιτς, που πήρε… παραμάζωμα την άμυνά μας και έφερε το ματς στα ίσα. Στο 62′ ο Νίκος Καρέλης με φοβερό πλασέ, έπειτα από πάσα του Φορτούνη, έδωσε ξανά προβάδισμα στη γαλανόλευκη, το οποίο και διατήρησε ως το τέλος. Σαφώς καλύτερη η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο, ωστόσο, σε αντίθεση με το πρώτο, φανέρωσε κάποια αμυντικά κενά. Επόμενο τεστ για την Εθνική μας αυτό της Τρίτης με την Ισλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ(Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Μανωλάς (64’ Οικονόμου), Τοροσίδης (84’ Τζιόλης), Σταφυλίδης (84’ Σιόβας), Σάμαρης, Μάνταλος (46’ Καρέλης), Πέτσος, Φορτούνης, Μήτρογλου (93’ Ταχτσίδης).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ(Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (74’ Ζβέροβιτς), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (84’ Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (87’ Ζόριτς), Μπάκιτς (74’ Γκρμπιτς), Μούγκοσα (68’ Ραίτσεβιτς), Μπετσιράι.

https://www.youtube.com/watch?v=WMC-KAyga3I