Φάουλ της Λίγκας στην Ορεστιάδα! Παίζει κατάκοπη την Τετάρτη για την παραμονή της, με μια μέρα λιγότερη ξεκούραση

Έτσι όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Volley League, ο ΑΟ Ορεστιάδας απειλείται πλέον άμεσα με τον κίνδυνο των πλέι άουτ. Έπειτα από την συμπλήρωση 20 αγωνιστικών ο ΑΟΟ βρίσκεται πλεόν στην 10η θέση, έστω και σε ισοβαθμία με Ηρακλή και Παναχαϊκή και κινδυνεύει αν δεν κερδίσει πόντους στα δύο παιχνιδια να βρεθεί να παίζει για την παραμονή της με τον Άρη.

Αν το πρωτάθλημα τελείωνε αυτή τη στιγμή, ο Άρης θα υποβιβαζόταν αφού η διαφορά του από την 10η ομάδα είναι 7 βαθμούς. Αν ωστόσο πάρει έστω έναν πόντο και η Ορεστιάδα δεν πάρει, τότε η διαφορά θα πέσει στους έξι και ο ΑΟΟ θα οδηγηθεί ουσιαστικά σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή. Ο ΑΟΟ έχει να παίξει με Φοίνικα εντός και Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο Άρης στο Βραχάτι και τελευταία αγωνιστική στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Άρης δεν αποκλείεται να κερδίσει πόντο ή πόντους, οπότε το ζήτημα είναι τι θα κάνει η Ορεστιάδα, αρχής γενομένης από το μοναδικό άλλο παιχνίδι που έχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος στην έδρα της: το ματς με τον Φοίνικα. Και εδώ έρχεται μια σειρά γεγονότων που γεννά τουλάχιστον ερωτήματα και οφείλει να προβληματίσει για τις σκοπιμότητες των κινήσεων που έχουν γίνει.

Πρώτον, σε αντίθεση με όλα τα άλλα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το Σάββατο, το ματς της Ορεστιάδας με τον Φοίνικα θα διεξαχθεί αυτήν την Τετάρτη. Κοινώς, το ματς θα έχει προηγηθεί σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, αν και βρισκόμαστε μόλις στην προτελευταία αγωνιστική.

Λέγεται ότι ο λόγος που το ματς μεταφέρθηκε Τετάρτη ήταν η ικανοποίηση αιτήματος του Φοίνικα Σύρου που για συγκοινωνιακούς λόγους αλλά και λόγους οικονομίας ζήτησε αυτήν την εξυπηρέτηση, μιας και αγωνιζόταν και το περασμένο Σάββατο στον Έβρο για το ματς με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη. Ο Φοίνικας όλες αυτές τις μέρες είχε την ευκαιρία να παραμείνει στην περιοχή περιμένοντας και το δεύτερο παιχνίδι του στον Έβρο.

Βέβαια, η εξυπηρέτηση του Φοίνικα, που όπως και οι ομάδες του Έβρου έχει πάρα πολλά έξοδα καθώς έχει πάρα πολλά ταξίδια, σε αντίθεση με τις ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, δεν είναι αυτή καθεαυτή κάτι μεμπτό. Ωστόσο δεδομένα προκαλεί πρόβλημα στην προσέλευση του κόσμου, που ασφαλώς θα ήταν μεγαλύτερη αν το ματς γινόταν Σάββατο σε σχέση με μια καθημερινή.

Το πιο περίεργο είναι ωστόσο ότι ενώ ο Φοίνικας αγωνίστηκε Σάββατο βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, το παιχνίδι της Ορεστιάδας έγινε βράδυ Κυριακής! Δεδομένου ότι ο Φοίνικας δεν έφυγε από τον Έβρο, ενώ αντίθετα η Ορεστιάδα είχε να κάνει ολονύκτιο ταξίδι για να επιστρέψει στην βάση της τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα της Σύρου αυτόματα αποκτά πλεονέκτημα.

Ο Φοίνικας αν και φιλοξενούμενος έχει μια ημέρα ξεκούρασης παραπάνω για αυτό το μεσοβδόμαδο παιχνίδι της Τετάρτης, σε σχέση με την Ορεστιάδα. Επιπλέον, δεν είχε μετακίνηση, σε αντίθεση με την Ορεστιάδα. Θα πάει ξεκούραστος σε αυτό το ματς «ζωής ή θανάτου» για τον ΑΟΟ ή τουλάχιστον περισσότερο ξεκούραστος κατά μία ημέρα. Αντίθετα, η Ορεστιάδα που έπαιξε Κυριακή βράδυ και ταξίδεψε όλη νύχτα, καλείται πριν καλά καλά συνέλθει από αυτό να δώσει το πιο κρίσιμο φετινό της παιχνίδι.

Το ερώτημα λοιπόν που γεννάται δεν είναι ίσως για ποιον λόγο πήγε το ματς Ορεστιάδας – Φοίνικα την Τετάρτη αλλά για ποιον λόγο δεν πήγε τουλάχιστον το ματς της Κηφισιάς με την Ορεστιάδα το Σάββατο, μια ημέρα πιο πριν, ώστε να διεξαχθεί την ίδια μέρα με το Εθνικός-Φοίνικας και από την στιγμή που ορίστηκε εμβόλιμο παιχνίδι, να έχουν τόσο η Ορεστιάδα όσο και ο Φοίνικας ίδιο αριθμό ημερών ξεκούρασης.

Μήπως για κάποιους πέφτει μακριά η Ορεστιάδα, αν και στα λόγια όλοι ονομάζουν ότι ο Έβρος είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού βόλεϊ, και θα ήθελαν πολύ να βρουν τρόπο να την “ξεφορτωθούν” από τη μεγάλη κατηγορία; Και πριν βιαστούν πολλοί να απαντήσουν ότι υπάρχει διαφορά ασφαλείας από τον Άρη, όταν αυτή η διαφορά στην ουσία είναι ένας βαθμός, είναι σα να μην υπάρχει. Και επειδή αν πάμε σε πλέι άουτ, που θα κριθούν στις τρεις νίκες, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, καλό θα ήταν όλοι να βρίσκονται σε εγρήγορση…