ΕΠΣ Ξάνθης: Μάχη τίτλου για δύο στην Α’ Κατηγορία! Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε για Ορφέα και Θαλασσιά

Και τώρα οι δύο τους, μετά το διπλό της Αναγέννησης Θαλασσιάς επί του Ορφέα Ξάνθης μέσα στο ΑΟΞ με 3-1 (θυμηθείτε ΕΔΩ), η Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ξάνθης έβαλε φωτιά στην διεκδίκηση του τίτλου μειώνοντας στους δύο πόντους την διαφορά απο τον Ορφέα πέντε στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος Ορφέας μετά την εντός έδρας ήττα απο την Αναγέννηση καλείται να είναι πιο προσεκτικός τις εναπομείνασες 5 αγωνιστικές αν θέλει να επιστρέψει μετά απο 2 χρόνια στην κορυφή της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, το πιο κομβικό παιχνίδι για την ιστορική ομάδα της Ξάνθης είναι αυτό της Τετάρτης 16 Μαρτίου που θα αντιμετωπίσει στα Μάγγανα τον τρίτο της βαθμολογίας Άρη Αβάτου. Αν η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή φύγει αλώβητη απο την έδρα του Αβάτου θα κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς δύσκολα θα γκελάρει στην συνέχεια έχοντας τρία εντός έδρας ματς και μόλις ένα εκτός με τον Κύρνο.

Απο την άλλη η ομάδα της Θαλασσιάς έχει μπροστά της ένα αρκετά βατό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος με επικίνδυνες εξόδους σε Ασπίδα, Μάνδρα και Βιστωνίδα. Πάντως η ομάδα του Γιάννη Αποστολίδη έχει δείξει τρομερή σταθερότητα σε όλη την σαιζόν και θεωρείται απίθανο να μην εκμεταλλευτεί πιθανό “δώρο” απο κάποια γκέλα του Ορφέα.

Η μάχη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων της φετινής χρονιάς στα γήπεδα της Ξάνθης, με το μόνο δεδομένο είναι πως όποιος και να βγει πρωταθλητής με την εικόνα που βγάζουν και οι δύο η Ξάνθη θα έχει αρκετά βάσιμες ελπίδες για τα μπαράζ των πρωταθλητών και την διεκδίκηση μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών του τίτλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης:

1. Ορφέας Ξάνθης (56β.): Άρης Αβάτου(22η, εκτός), Ελπίδα Γενησέας(23η, εντός), Νέστος Κύρνου(24η, εκτός), Άρης Πετεινού(25η, εντός), Αστέρας Μαγικού(26η, εντός)

2. Αναγέννηση Θαλασσιάς (54β.): Ασπίδα Ξάνθης(22η, εκτός), ΑΕ Ξάνθης(23η, εντός), Ερμής Μάνδρας(24η, εκτός), Ηρακλής Ζυγού(25η, εντός), Βιστωνίδα(26η, εκτός)