Γ’ Εθνική: «Χ»άνεται ο στόχος της παραμονής για Εθνικό μετά το νέο εντός έδρας στραβοπάτημα με Θύελλα Φιλώτα

Σε ένα ματς με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Θύελλα Φιλώτα στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας. Έτσι αμφότερες οι ομάδες πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, καθώς άνοιξε κι άλλο η απόσταση με τους συλλόγους που προπορεύονται στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, χάνοντας δύο ευκαιρίες με το σουτ από δεξιά του Γκαϊδατζή στο 7ο λεπτό να καταλήγει άουτ, κάτι που συνέβη και στο 17′ όταν και πάλι ο επιθετικός των Εβριτών σούταρε πάνω από το δοκάρι, έπειτα από τη σέντρα του Γωνιάδη. Ο Εθνικός έλεγξε και στη συνέχεια το ρυθμό του αγώνα, απέτυχε όμως να σημειώσει κάποιο τέρμα, καθώς ο Τορομανίδης εκτέλεσε το φάουλ στο 21′ με τον Δούπα να πιάνει την κεφαλιά άουτ, ενώ το σουτ του Πελτέκη στο 30ο λεπτό έξω από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Ανέστη Κοντογουλίδη. Η ομάδα της Φλώρινας απείλησε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου ο Θεοδουλίδης επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους Θρακιώτες να απειλούν στο 47′, όταν ο Θεοδωράκης σούταρε αρκετά έξω. Στο 66ο λεπτό η Θύελλα Φιλώτα δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αφού ο Θεοδουλίδης σέντραρε εντός περιοχής, αλλά ο Θωμάς Μπαστάνης με προβολή έστειλε ψηλά την μπάλα ψηλά άουτ. Σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Εθνικός στο 84′, καθώς ο Γωνιάδης εκτέλεσε το φάουλ εκτός περιοχής από την αριστερή πλευρά, με τον Τσαμουρλίδη να βρίσκει ελάχιστα τη μπάλα με το κεφάλι και αυτή να περνά λίγο άουτ. Στο 90’+2′ ο Γιώργος Μπαστάνης από πλευράς φιλοξενούμενων επιχείρησε ψηλοκρεμαστό μακρινό σουτ, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Καλαϊτζίδη, με τον γκολκίπερ του Εθνικού όμως να αντιδρά σωστά διώχνοντας με το ένα χέρι εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Καρυπίδης): Καλαϊτζίδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Δούπας, Αμπραχαμιάν (81′ Τσορμπατζίδης), Πελτέκης (77′ Κυριζάκης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Θεοδωράκης (61′ Μαμούτ), Γωνιάδης

ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ (Τζόλας): Κοντογουλίδης Α., Σπηλιώτης, Κοντογουλίδης Δ., Πιριτσάους, Τακίδης, Παπαγεωργίου, Θεοδουλίδης, Γιακουμής (80′ Ελευθεριάδης), Μπαστάνης Γ., Στεφανίδης, Μπαστάνης Θ.