Δύο μετάλλια για Κατραντζή και τελικό ο Τυλιγαδάς στην πρώτη μέρα του Χειμερινού Όπεν Κολύμβησης! Τι έκαναν οι 8 Θρακιώτες…

Με την συμμετοχή 7 Κολυμβητών απο σωματεία της Θράκης, κυρίως της Αλεξανδρούπολης, και του Ξανθιώτη πρωταθλητή του Ολυμπιακού Χρήστου Κατραντζή άνοιξε η αυλαία του Χειμερινού Πρωταθλήματος Οπεν (4-6 Μαρτίου), που φιλοξενείται από το πρωί της Παρασκευής στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Ο Ξανθιώτης κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέκτησε δύο μετάλλια απο την πρώτη κιόλας μέρα των αγώνων, αρχικά στα 50 μέτρα ελεύθερο όπου ο Κατραντζής τερμάτισε τρίτος με 23,07, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του Ολυμπιακού στην σκυταλοδρομία 4×200 μαζί με τους Αντώνη Φωκαίδη, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς και Απόστολο Χρήστου με χρόνο 07:36.39.

Σε τελικό όμως κατάφερε να βρεθεί και δεύτερος Θρακιώτης, με τον κολυμβητή του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης Αργύρη Τυλιγαδά να περνά απο τον πρωινό προκριματικό των 200 μέτρων πεταλούδα με 2:08:09 και έχοντας τον 8ο χρόνο. Στον τελικό ο Εβρίτης κολυμβητής βελτίωσε την επίδοση του και με το 2:05:99 κατετάγη τελικά 7ος στον μεγάλο τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα.

Η παρουσία του ΟΦΘΑ την πρώτη μέρα του Χειμερινού Πρωταθλήματος Οπεν ήταν ιδιαίτερα έντονη καθώς πέρα απο την παρουσία του Τυλιγαδά είχε συμμετοχή ακόμη 5 κολυμβητών του. Πολύ κοντά σε συμμετοχή σε τελικό έφτασε η Ειρήνη Μπράμου στα 100 μέτρα ύπτιο με την Εβρίτισα κολυμβήτρια να μένει 9η με χρόνο 1:07:89 και επι της ουσίας να χάνει την συμμετοχή στον τελικό λόγω κολυμβητριών απο την Τουρκία.

Στο ίδιο αγώνισμα η Δέσποινα Κωτα κατετάγη 21η με χρόνο 1:09:67.  Στα 200 μέτρα ατομική η Μαρίνα Μπαδάνη κατετάγη 16η με χρόνο 2:33:22, ενώ η Μαρίνα Καδόγλου κατετάγη  27η στα 50μέτρα πρόσθιο με χρόνο 36,85. Θετική παρουσία είχε και ο Ορεστιαδίτης κολυμβητής Χρήστος Ρετσίδης του Νηρέα. Κατετάγη 18ος με χρόνο 30,97 εμφάνιση ικανοποιητική αν σκεφτούμε πως ανήκει στην κατηγορία Παίδων και αγωνίστηκε απέναντι σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Τέλος παρουσία είχε και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης με την Ελένη Ξενιτοπούλου να καταλαμβάνει την 19η θέση στα 200μέτρα ατομική με χρόνο 2:33:87

Οι αγώνες συνεχίζονται με αμείωτη δράση και το Σαββατοκύριακο, με το ThrakiSportS πιστό στα μεγάλα ραντεβού και όπου δίνουν το παρών Θρακιώτες να παρακολουθεί τις επιδόσεις των κολυμβητών απο την περιοχή μας και να σας ενημερώνει για την παρουσία τους…