Ο Ερίκ Καντονά από την… Ποταμιά της Θάσου έγινε ταινία και προβάλλεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το «Έρικ» είναι το ντοκιμαντέρ των Φαίδωνα Γκρέτσικου και Πάνου Τράγου που μας συστήνει τον… «Έρικ Καντονά από τη Θάσο» και ακολουθεί τη σουρρεαλιστική του καθημερινότητα.

 width=Πρόκειται για έναν τύπο σωσία του τεράστιου ποδοσφαιρικού θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος στην πραγματικότητα ονομάζεται Στράτος Παπαφιλίππου και ζει στη σκιά του… πραγματικού Έρικ.  Το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρει το moveitmag.gr, ακολουθεί τον «Έρικ» στα μέρη του και συγκεκριμένα στη Σκάλα Ποταμιάς της  Θάσου και τα υπόλοιπα… αναμένονται σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Πάντως, το ζήτημα που καίει κόσμο και που θα απαντηθεί στο φιλμ, είναι: «κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να συναντηθεί από κοντά με τον ορίτζιναλ μύθο Έρικ, αλλά και τον προπονητή-τοτέμ της ομάδας που σάρωσε τότε τους τίτλους στο αγγλικό πρωτάθλημα, Άλεξ Φέργκιουσον»;

Η ταινία προβάλλεται στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Κυριακή 13/3  στις 18.00 στην αίθουσα «Ολύμπιον» και την Τρίτη 15/3  στις 15.00 στην αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης».

Το πρώτο και γεμάτο ρυθμό, μπάλα και… αλκοόλ τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε και μας κάνει να περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια. Τελικά, ο «Έρικ» ξέρει μπάλα ή είναι… άμπαλος;