Η εμπειρία του Λεωνίδα Ευφραιμίδη κάτω από τα γκολπόστ, το κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου και οι «σειρήνες»…

Κάτω από τα δοκάρια του Έβρου Σουφλίου αναγκάστηκε να καθίσει στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Ευφραιμίδης. Ο εβρίτης ποδοσφαιριστής ήταν η λύση που βρέθηκε για την θέση στον «άσσο», όταν έγινε γνωστό ότι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Μπινόπουλος δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει την αποστολή λόγω τραυματισμού.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ευφραιμίδης αγωνίστηκε στην θέση του τερματοφύλακα. «Ήταν πολύ περίεργα, ένιωθα πολύ αμήχανα, δεν ήξερα αν μπορούσα να το κάνω», σχολιάζει ο ίδιος στο ThrakiSportS και προσθέτει: «Δεν ήταν κάποιου η ιδέα αυτή, έπρεπε αναγκαστικά να παίξει κάποιος από την στιγμή που ο τερματοφύλακάς μας τραυματίστηκε, δεν είχαμε άλλη επιλογή και έτσι πήρα εγώ την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον προπονητή» (όπου ως προπονητής νοείται ο γυμναστής Γιώργος Πετκίδης, που ασκεί χρέη τεχνικού μετά την παραίτηση του Δημήτρη Χατνάκη, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, όταν είχε φύγει ο Βασίλης Τσιομλεκίδης).

Η εμπειρία αυτή ήταν λίγο… τραυματική, καθώς χρειάστηκε έξι φορές να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, αλλά ήρθε λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου με τον Έβρο Σουφλίου. «Ήταν ο μόνος θεσμός που είχε μείνει. Είπαμε θα δώσουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Ξεκινήσαμε ιδανικά το παιχνίδι. Καταφέραμε να προηγηθούμε στην αρχή του 1ου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πετύχαμε και το δεύτερο γκολ και κάπου εκεί νομίζαμε οτι τελείωσε ο αγώνας, αλλά η Ένωση Άνθειας Αριστείνου αντέδρασε και μας ισοφάρισε. Εκεί η Ένωση είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Σε τέτοια παιχνίδια μεγάλο ρόλο παίζει η εμπειρία και φάνηκε καθώς σε μια ανύποπτη στιγμή καταφέραμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ και να κατακτήσουμε το κύπελλο», σχολιάζει ο Εφραιμίδης για τον μεγάλο τελικό της προηγούμενης Τετάρτης.

Πλέον η ομάδα του Έβρου Σουφλίου ετοιμάζεται, έστω και χωρίς προπονητή, για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος όπου θα συνεχίσει μετά από απόφαση της διοίκησης, αλλά και για το παιχνίδι του Κυπέλλου Ερασιτεχνών την άλλη Τετάρτη. Ο Λεωνίδας Ευφραιμίδης στο μεσοδιάστημα άκουσε τις «σειρήνες» από αρκετές ομάδες (ακούστηκε έντονα ενδιαφέρον και από την αντίπαλο του Έβρου Σουφλίου στον τελικό της περασμένης εβδομάδας, την πρωτοπόρο στην Α’ ΕΠΣ Έβρου Ένωση Άνθειας Αρίστεινου), αλλά δεν υπέκυψε. Παραμένει στον σύλλογο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και υπηρετεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, ακόμα πλέον και από την θέση του… τερματοφύλακα. Και σχολιάζει αν θα ήθελε να ξαναζήσει εμπειρία σαν και αυτην της περασμένης Κυριακής: «Ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί να το κάνω, αλλά αμα χρειαστεί πλεον θα είμαι πιο άνετος».