Τρεις ήττες αλλά πλούσιες εμπερίες για τους παμπαίδες του Άθλου Ορεστιάδας στην Βουλγαρία

Μία καλή ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρίες είχε το παμπαιδικό τμήμα του Άθλου Ορεστιάδας το διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016 στο τουρνουά βόλεϊ παμπαίδων που διοργάνωσε η ομάδα της Βερεϊα Βόλει στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος οι Βερεϊα Βόλεϊ, Άθλος Ορεστιάδας, Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, Σπαρτα Βάρνας, Σλάβια Σόφιας και Σμόλεν. Η ομάδα του Άθλου κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με αντίπαλες ομάδες την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ και την Βάρνα.

Στον πρώτο αγώνα o Άθλος Ορεστιάδας αντιμετώπισε την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ της Φιλιππούπολης ξεκινώντας πολύ καλά τον αγώνα χάνοντας όμως το πρώτο σετ στον πόντο 25-23. Στο δεύτερο σετ οι παίκτες του Άθλου μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι παίρνοντας μια διαφορά έως το τέλος του σετ κερδίζοντας το με 21-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ έως το 18-18 κάπου εκεί όμως η Λοκομοτίβ ανέβασε την απόδοση της και πήρε το τρίτο σετ με 25-20 κάνοντας το 2-1. Στο τέταρτο σετ η Λοκομοτίβ πήρε μια διαφορά ασφαλείας τεσσάρων πόντων έως τα μισά του σετ κάπου εκεί οι παμπαίδες του Άθλου ανέβασαν την απόδοση τους και ισοφάρισαν 19-19 , όμως η Λοκομοτίβ ξέφυγε στο σκορ και πήρε και αυτό το σετ με 25-22 και τον αγώνα με 3-1 σετ. Στο δεύτερο αγώνα του τουρνουά την ίδια μέρα οι παμπαίδες του Άθλου αντιμετώπισαν την ομάδα της Βάρνας. Οι παίκτες του Άθλου προσπάθησαν όσο μπόρεσαν να παλέψουν αυτόν τον αγώνα αλλά η Βάρνα ως πολύ πιο έμπειρη ομάδα κατάφερε να κερδίσει με 3-0 σετ τον αγώνα.

Την δεύτερη ημέρα του τουρνουά ο Άθλος αντιμετώπισε την ομάδα του Σμόλεν. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους παμπαίδες του Άθλου Ορεστιάδας που προηγήθηκαν με 18-15 με την ομάδα του Σμόλεν όμως να ισοφαρίζει στο 20-20 και μετά πόντο πόντο να κερδίζει το πρώτο σετ με 23-25. Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν έως το 21-21 με την ομάδα του Άθλου όμως να κερδίζει το σετ αυτό με 25-22 και να κάνει το 1-1. Στο τρίτο σετ το Σμόλεν ξέφυγε νωρίς στο σκορ με αποτέλεσμα να το κερδίσει με 20-25 και να προηγηθεί με 1-2 στα σετ. Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Άθλου ξέφυγε εκείνη στο σκορ από νωρίς με 14-8 όμως το Σμόλεν κατάφερε να ισοφαρίσει στο 18-18 , να προηγηθεί 20-22 και τελικά να κερδίσει το σετ με 23-25 και τον αγώνα με 1-3.

Την αποστολή αποτελούσαν οι Κωνσταντίνος Ντινούδης, Δρόσος Κουματζίδης, Γεώργιος Καρράς, Ιωάννης Καδόπουλος, Σταύρος Μπούχτσιος, Κώστας Καρράς, Γεώργιος Καραπαναγιώτης, Απόστολος Μυρτσίδης, Άκης Γεωργίου,Ιωάννης  Τσολακίδης, Ηλίας Κοτιανίδης, Απόστολος Λυμπερίδης και Σωτήρης Ασβεσταδέλης.

Το τουρνουά αυτό έδωσε την ευκαιρία στους παμπαίδες του Άθλου Ορεστιάδας να αποκομίσουν εμπειρίες με αντίπαλες ομάδες υψηλού επιπέδου, να δεθούν περισσότερο μεταξύ τους και να κάνουν την πρώτη αποστολή εκτός έδρας ως αθλητές με διανυκτέρευση. Η διοργάνωση του τουρνουά ήταν άψογη, το επίπεδο των ομάδων υψηλό ενώ τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι μεταξύ των οποίων και είκοσι γονείς των αθλητών και μέλη του Δ.Σ της ομάδας του Άθλου που ήρθαν μαζί με την αποστολή από την Ορεστιάδα.

«Η πρόσκληση της ομάδας του Άθλου Ορεστιάδας στο τουρνουά των παμπαίδων που διοργάνωσε η Βερεϊα Βόλεϊ έγινε στα πλαίσια της φιλοξενίας της ομάδας της Βερεϊα Βόλεϊ από την ομάδα του Άθλου Ορεστιάδας στο Βαλκανικό τουρνουά παμπαίδων που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2015 στην Ορεστιάδα. Η φιλοξενία από την πλευρά της Βερεϊα Βόλεϊ ήταν υποδειγματική και εμείς από την πλευρά μας ως Άθλος Ορεστιάδας οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πολύ καλό φίλο του Άθλου και αθλητή του βόλεϊ Νένογλου Βασίλειο ο οποίος ξεκίνησε αυτήν την ανταλλαγή φιλοξενίας στα τουρνουά αυτά μεταξύ των ομάδων του Άθλου Ορεστιάδας και της Βερεϊα Βόλεϊ», επισημαίνει ανακοίνωση του συλλόγου.