Νεκρός από τον ιο της γρίπης 35χρονος άντρας στον Έβρο!

Έναν νεκρό άφησε πίσω του ο ιος της γρίπης H1N1 και στον Έβρο.

Ο λόγος για έναν 35χρονο άνδρα από τον Πέπλο της Αλεξανδρούπολης ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Έβρου, τη Δευτέρα. Ο 35χρονος νοσηλευόταν για περίπου 20 μέρες στη ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με τον υπηρεσιακό διοικητή του ΠΓΝΕ, Ιωάννη Πνευματικό, αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας.

Αξίζει ν΄αναφερθεί πως το περασμένο μόλις Σαββατοκύριακο στη χώρα μας ακόμα δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακώς επιβεβαιωμένη γρίπη, ανεβάζοντας σε 124 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Η δραστηριότητα της γρίπης εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, και η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, ο ιός Α(Η1Ν1) χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, καθώς και παιδιά και νέους.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης και μεταδίδεται πολύ εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο και μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση.

ΠΗΓΗ: www.e-evros.gr