Σκιές και ερωτηματικά για τον «ύποπτο φάκελο» του Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Σκιές και ερωτηματικά για τον φάκελο αναφορικά με το παιχνίδι Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και κρίνεται ως ύποπτος χειραγώγησης από την SportRadar προκαλεί η νέα αναφορά που έκανε στο θέμα η τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» που παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον Σκάι.

Κατά την έναρξη σχεδόν της εκπομπής αυτής της εβδομάδας (περασμένα μεσάνυχτα Δευτέρας 23/2) ο παρουσιαστής υποστήριξε ότι ήρθαν φάκελοι με άλλα πέντε ύποπτα παιχνίδια από την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, που συνεργάζεται με την ΕΠΟ αλλά και με την ΟΥΕΦΑ. Κατόπιν έβγαλε μια κάρτα που περιελάμβανε ωστόσο μόνο δυο παιχνίδια της Football League, τα Κισαμικός – Εργοτέλης και  Παναχαϊκή – Καλλιθέα.

ypoptoi-agones-nestosethnikosΌπως εξήγησε ο παρουσιαστής, τα παιχνίδια δεν ήταν δύο αλλά πέντε, απλά το ρεπορτάζ έτρεχε και τα άλλα τρία παιχνίδια ήρθαν πριν λίγο και δεν πρόλαβαν να καταγραφούν σε κάρτα. Έτσι παρουσίασε ένα έγγραφο πλέον, στο οποίο αναφέρονταν οι άλλοι τρεις αγώνες. Οι δύο ήταν τα Αχαρναϊκός – Ζάκυνθος και Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης για την Football League και το τρίτο ο αγώνας Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης «για την Football League 2», όπως αναφέρθηκε (υπονοώντας την Γ’ Εθνική, αφού ο όρος Football League 2 έχει καταργηθεί εδώ και δυο χρόνια επισήμως).

Το ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ασφαλώς ότι το ματς Νέστος – Εθνικός φέρεται ως ύποπτο χειραγώγησης με βάση φάκελο της SportRadar, σύμφωνα με την αποκάλυψη. Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Αυτό το ίδιο ματς, που αποκάλυψε ως νέο παιχνίδι ύποπτο χειραγώγησης η εκπομπή του Σκάι, το είχε χαρακτηρίσει ως τέτοιο πριν από ακριβώς ένα μήνα η ίδια εκπομπή και ο ίδιος δημοσιογράφος!!! Ήταν περασμένα μεσάνυχτα της 25ης Ιανουαρίου όταν ο Κυριάκος Θωμαΐδης είχε υποστηρίξει ότι ήρθε φάκελος για το Νέστος – Εθνικός, ενώ στην ίδια εκπομπή έκανε λόγο και για το Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης.

Ένα μήνα παρά δύο ημέρες μετά από εκείνη την αποκάλυψη, λοιπόν, η εκπομπή «Δίκη» επανήλθε στα συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά αίσθηση προκάλεσε η αναφορά Θωμαΐδη ότι… «οι συγκεκριμένοι αγώνες εστάλησαν πριν από λίγο», ενώ ο ίδιος στην ίδια εκπομπή τους είχε ξαναπαρουσιάσει έναν μήνα πριν!!! Ό,τι κι αν έχει συμβεί πάντως, η ουσία είναι ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια φέρονται ως ύποπτα σύμφωνα με τις πληροφορίες της συγκεκριμένης εκπομπής και λογικά θα απασχολήσουν σύντομα την δικαιοσύνη και ειδικότερα τον αθλητικό εισαγγελέα, που συνήθως ασκεί διώξεις για αυτές τις περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε σειρά ΠΑΕ για αγώνες ύποπτους χειραγώγησης από τα ελληνικά πρωταθλήματα και το κύπελλο. Ανάμεσα στις ομάδες που καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο της αθλητικής δικαιοσύνης είναι και η Skoda Ξάνθη, για τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό που έχει κριθεί και αυτός ως «ύποπτος», χωρίς να έχει ακόμα προσδιοριστεί πότε θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΩΣ ΥΠΟΠΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ SPORTRADAR ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ