Volley League: Το πρόγραμμα Εθνικού, Ορεστιάδας και των αντιπάλων τους πέντε στροφές πριν το φινάλε

Μπορεί να μην είχαμε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο στη Volley League λόγω του φάιναλ φορ του 5oυ Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» στην Ερμούπολη Σύρου, ξεκινά ωστόσο και πάλι το Σαββατοκύριακο και ενώ απομένουν 5 αγώνες πριν το τέλος. Η μάχη της τετράδα καλά κρατεί, αλλά αναμένεται συναρπαστική για την αποφυγή των πλέι άουτ που ενδιαφέρει Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα ο έβδομος Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 22 βαθμούς δείχνει με βάση την βαθμολογική του κατάταξη να στοχεύει περισσότερο προς τα πάνω και την πρώτη εξάδα, ωστόσο με δεδομένο το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχει με το ευρωπαϊκό παιχνίδι ρεβάνς με την Μπενφίκα, αλλά και δυσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, πρέπει να προσέξει μην μπλέξει στα καλά του καθουμένου σε περιπέτειες.

Από την άλλη ο όγδοος ΑΟ Ορεστιάδας με 20 βαθμους, μετά και την σπουδαία νίκη επί του ανταγωνιστή για την αποφυγή των πλέι άουτ Άρη, πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα και αποσπάστηκε 4 βαθμούς απο την επικίνδυνη Παναχαική και 5 από Άρη και Ηρακλή. Ωστόσο ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα τις τελευταίες αγωνιστικές και θέλει ακόμα κάποιους ώστε να είναι σίγουρα εκτός πλέι άουτ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ενδιαφέρον έχει και η κατάληψη της έκτης θέσης, που πέρυσι έδωσε στον Εθνικό το ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά την άρνηση της Κηφισιάς, οπότε ακόμα και αν δεν κινδυνεύσουν οι ομάδες μας με υποβιβασμό, έχει αξία να βρεθούν όσο πιο ψηλά μπορούν για να εξασφαλίσουν ενδεχομένως έξοδο στην Ευρώπη, αν το θελήσουν και υπάρξουν παράλληλα αρνήσεις από τις ομάδες που θα τερματίσουν πιο ψηλά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του ΑΟ Ορεστιάδας, αλλά και των Παμβοχαϊκού, Παναχαϊκής, Άρη, Ηρακλή και Λαμίας, που βρίσκονται από την 6η θέση και κάτω, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

6. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ  (23 βαθμοί): Παναχαϊκή (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Αρης (εντός), Λαμία (εκτός)

7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  (22 βαθμοί): Κηφισιά (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), ΑΟ Ορεστιάδας (εντός)

8. Α.Ο. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (20 βαθμοί): Λαμία (εκτός),ΠΑΟΚ (εντός), Κηφισιά (εκτός), Φοίνικας Σύρου (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός)

9. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  (16 βαθμοί): Παμβοχαϊκός (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Αρης (εκτός), Λαμία (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός)

10. ΆΡΗΣ (15 βαθμοί): Ηρακλής (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Παναχαϊκή (εντός), Παμβοχαϊκός (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός)

11. ΗΡΑΚΛΗΣ  (15 βαθμοί): Αρης (εκτός), Λαμία (εντός),ΠΑΟΚ (εκτός), Κηφισιά (εντός), Φοίνικας Σύρου (εκτός)

12. ΛΑΜΙΑ (8 βαθμοί): ΑΟ Ορεστιάδας (εντός), Ηρακλής (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Παναχαϊκή (εκτός), Παμβοχαϊκός (εντός)