To pregame της μεγάλης ευρωπαϊκής αναμέτρησης Μπενφίκα – Εθνικός (22:30, LIVE ThrakiSportS)

Τις βάσεις της πρόκρισης στους τέσσερις του Challenge Cup θα επιδιώξει να βάλει το βράδυ στην Λισαβόνα (22.30, LIVE από το ThrakiSportS) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών κόντρα στην πορτογαλική Μπενφίκα, από την οποία ζητάει μία άτυπη ρεβάνς για τον περσινό του αποκλεισμό.

Για τον μοναδικό σήμερα εκπρόσωπο της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που για δεύτερη σερί χρονιά φιγουράρει στις 8 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης, το ραντεβού με τους “Αετούς της Λισαβόνας”, δεν έχει πολλά κοινά με την περσινή μονομαχία. Τότε η Μπενφίκα με δύο νίκες εντός και εκτός έδρας είχε αποκλείσει τους Εβρίτες, που ωστόσο είναι αρκετά ενισχυμένοι αλλά έχουν και προβλήματα, με πιο σημαντικό αυτό του γερμανού Κέβιν Φόγιερ, η συμμετοχή του οποίου παραμένει αμφίβολη.

«Θεωρώ ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα, που αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας , όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά», δήλωσε ο Σάκης Μουστακίδης ενώ από την πλευρά του ο τεχνικός των Λουζιτανών Ζοζέ Ζαρντίμ σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το 3-0 ή το 3-1, που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το ταξίδι στην Ελλάδα από πλεονεκτική θέση. Αυτός είναι ο κύριος στόχος. Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, όπου αντιμετωπίζεις καλές ομάδες, δεν υπάρχουν φαβορί! Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση».

Η αποστολή του Εθνικού βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λισαβόνα με τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη να πραγματοποιούν προπονήσεις στο γήπεδο του αγώνα. Απέναντί της θα βρει μια ομάδα που δεν έχει τόσες αλλαγές σε σχέση με την περσινή, όσες ο Εθνικός. Πασαδόρος είναι ο Βραζιλιάνος Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι, ένας από τους 4 Λατινοαμερικάνους των Πορτογάλων, καθώς υπάρχουν ακόμη οι συμπατριώτες του Ντανίλο Γκαλίνσκι (επίσης πασαδόρος), Φλάβιο Σοάρες (κεντρικός) και ο Κουβανός διαγώνιος, Τζοάν Γιάνες Ντίας. Την «πολυεθνική» ομάδα των «Αετών» συμπληρώνουν ο Καναδός κεντρικός,Τζάστιν Γουίλιαμ Νταφ, ο Ολλανδός κεντρικός, Μαρτ Φαν Φερκόφχεν και ο Βούλγαρος Ιβάν Κόλεφ.

Μάλιστα, ο τελευταίος είναι γνωστός σε ορισμένους από τους Θρακιώτες, όπως ο βοηθός προπονητή Γιώργος Παπάζογλου, ο τιμ μάνατζερ Άκης Σιδηρόπουλος, ο Κώστας Δαλακούρας αλλά και ο Άκης Δαρίδης. Με τον τελευταίο μάλιστα είχαν υπάρξει συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Ο Κόλεφ είχε κάνει πριν από 4 περίπου χρόνια το ντεμπούτο του στη Volley League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κερδίζοντας στο Μετς τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη για τη σεζόν 2011-2012. Ένα από τα στοιχεία που δεν αρέσουν στον «προληπτικό» Σάκη Μουστακίδη.

Άλλα στοιχεία; Ότι η αναμέτρηση της Μπενφίκα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι και πάλι, όπως και πέρυσι, για την ίδια διοργάνωση και την ίδια μάλιστα φάση της, στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Μάλιστα και τότε το πρώτο ματς είχε διεξαχθεί στη Λισαβόνα και το δεύτερο στην Αλεξανδρούπολη, όπως θα γίνει και φέτος. Οι Πορτογάλοι βρίσκουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο δρόμο τους και τον Νικολά Μιγιαϊλοβιτς, τον οποίο είχαν αποκλείσει με τα χρώματα της σερβικής Βιζούρα πέρυσι στους «32» της διοργάνωσης, με 3-1 σετ  στον επαναληπτικό της Λισαβόνας.

H Μπενφίκα στον πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ του πορτογαλικού πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας την Καστέλο ντα Μάγια με 3-1 (25-17, 25-18, 20-25, 25-14) και έκανε το 1-0 στις νίκες, κάτι που σημαίνει ότι έρχεται να αντιμετωπίσει τον Εθνικό με ανεβασμένη ψυχολογία. Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν η Ολλανδέζα Χέλενα Γκέλντοφ, που δεν έχει σφυρίξει ποτέ ελληνική ομάδα και ο Ισπανός Ρόμπλες Γκαρσία Κάρλος, που είχε διαιτητεύσει την Εθνική ομάδα Γυναικών U18 στην περσινή ήττα 3-0 από τη Σερβία, στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του βουλγαρικού Σάμοκοβ.

Όπως προαναφέρθηκε η αναμέτρηση αρχίζει στις 22:30 και το ThrakiSportS όπως έχει κάνει με όλα τα επίσημα παιχνίδια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την τελευταία τριετία, σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και φυσικά Ευρώπη, θα την καλύψει λεπτό προς λεπτό με live text αλλά και με δυνατότητα παρακολούθησής της σε live streaming.