Δεν είχε κέφια ο Μπανιώτης αλλά και οι υπόλοιποι υψίστες στην Οστράβα

Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι επιδόσεις των αλτών του ύψους στο μίτινγκ της Οστράβα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κώστας Μπανίωτης, που μετά το 2,33 μ. του ΣΕΦ έμεινε στα 2,22 μ. στον αγώνα που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην τσέχικη πόλη.

Ο Θρακιώτης δεν ήταν ο μόνος που δεν κατάφερε να ανέβει ψηλά, καθώς από τους 11 που ξεκίνησαν τον αγώνα μόλις ένας, ο Τζαμάλ Γιουίλσο,  κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,26 μ. κι έπειτα να αποτύχει στα 2,33 μ., ύψος που επέλεξε να συνεχίσει τον αγώνα του.

Ο κομοτηναίος αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,07 μ., συνέχισε έχοντας μία χαμένη προσπάθεια στα 2,12 μ., πέρασε με την πρώτη τα 2,17 μ. και με την δεύτερη τα 2,22 μ. και κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση στον αγώνα.

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε και ο Κυριάκος Ιωάννου, όπου ήταν όγδοος με 2,22 μ., ενώ μία θέση υψηλότερα βρέθηκε ο επίσης Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου κι αυτός με 2,22 μέτρα. Συνολικά επτά αθλητές ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με 2,22 μ. και κατέλαβαν από την δεύτερη έως την όγδοη θέση. Ένας από αυτούς ήταν ο Μάθιου Σάγιου, που πέτυχε ρεκόρ Κένυας.

Αυτός ήταν ο τέταρτος αγώνας του θρακιώτη πρωταθλητή στη σεζόν και ο πρώτος, τον οποίο ολοκληρώνει με άλμα κάτω από τα 2,30 μέτρα. Στα πόδια του έχει μεγάλες επιδόσεις. Ο πίνακας ήδη έδειξε 2,33 μ. το περασμένο Σάββατο, όμως, η μέχρι τώρα εικόνα του δείχνει πως είναι σε θέση να ανέβει πολύ υψηλότερα.

Ήδη ο Κώστας Μπανιώτης από το Σάββατο τα… έβαλε με το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου (2,35 μ.), επίδοση στην οποία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.  Με εξαίρεση αυτόν τον αγώνα στην Οστράβα, το φετινό χαρακτηριστικό του Μπανιώτη είναι η σταθερότητα σε μεγάλα άλματα.

Υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε την σεζόν με επίδοση 2,30μ. στην Μπάνσκα Μπίστριτσα στις 4/2, ανέβηκε στα 2,31μ. στο Τρίνετσκ στις 7/2 και πλέον έπιασε το όριο του 2,33μ. στο ΣΕΦ στις 13/2, που του εξασφάλισε την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου σε ένα μήνα στο Πόρτλαντ.