Αγωνιστική δράση παρά την απεργία για Εθνικό και Ορεστιάδα με Ολυμπιακό και Παμβοχαϊκό αντίστοιχα

Παρά την γενική απεργία της Πέμπτης και την δημοσιογραφική της Τετάρτης που θα υποχρεώσουν τη Nova να μην έχει σχολιασμό στις μεταδόσεις της, πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου η εμβόλιμη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League με τον Εθνικό να αγωνίζεται κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στου Ρέντη και την Ορεστιάδα να φιλοξενεί νωρίς το απόγευμα στο “Νίκος Σαμαράς” τον Παμβοχαϊκό.

Ξεκινώντας χρονικά, η αναμέτρηση Ορεστιάδας – Παμβοχαϊκού είναι ανάμεσα σε αυτές που ξεχωρίζουν (ώρα έναρξης 16.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής).  Η Ορεστιάδα προέρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες και χρειάζεται άμεσα βαθμούς για να πατήσει πιο γερά στην 8αδα και να μην μπλέξει σε περιπέτειες, αφού έχει να γευτεί την χαρά της νίκης από 12 Δεκεμβρίου 2015.

Η ομάδα του Πλάμεν Κριστόφ έδωσε φιλικό με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Δευτέρας και οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 σετ. Ο ακραίος της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος είπε: «Το δεκαήμερο της διακοπής είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Κατ΄αρχήν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την είσοδο μας στην 8αδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα πετυχαίνοντας τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή. Ο Παμβοχαϊκός έχε δυνατή ομάδα και πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση για να νικήσουμε».

Ο πασαδόρος της ομάδας του Βραχατίου Μανώλης Δημητριάδης που πέρυσι αγωνίζονταν στην Ορεστιάδα και επιστρέφει στα παλιά του λημέρια δήλωσε: «Ο αγώνας με την Ορεστιάδα είναι σημαντικός γιατί η νίκη θα μας κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να θυμηθούμε και να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η παραμονή και η 8αδα. Αν νικήσουμε θα έχουμε ελπίδες για 4αδα αν και νομίζω πως έχουμε χάσει το όριο για να προλάβουμε την 4η θέση. Η 5η θέση και η διάκριση στο κύπελλο είναι ρεαλιστικά οι μεγάλοι μας στόχοι μέχρι το τέλος. Η Ορεστιάδα έχει καλή ομάδα και θεωρώ πως για αυτήν ο αγώνας είναι ακόμα πιο σημαντικός για να μείνει στην κατηγορία. Προσωπικά γυρίζω σε ένα γνώριμο και αγαπημένο μέρος που έκανα καλούς φίλους». 

Η αποστολή του Παμβοχαϊκού ξεκίνησε στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης από το Βραχάτι και το βράδυ πέταξε για Αλεξανδρούπολη. Θα επιστρέψει στην Αθήνα με την βραδινή πτήση της Τετάρτης, για αυτό και η αναμέτρηση θα ξεκινήσει σχετικώς νωρίς, στις 16:00 το απόγευμα, σε ώρα απαγορευτική για τον περισσότερο εργαζόμενο κόσμο να προσέλθει στο γήπεδο. Αναφορικά με την προϊστορία, σε τρεις αγώνες μεταξύ Ορεστιάδας και Παμβοχαϊκού για το πρωτάθλημα νικάει πάντα ο γηπεδούχος.

Σε αντίθεση με την Ορεστιάδα, ο Εθνικός δεν έχει σύμμαχό του την παράδοση στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που θα κλείσει την αυλαία της αγωνιστικής τουλάχιστον ως προς την Τετάρτη, αφού έχει προγραμματιστεί για να ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ για τηλεοπτικούς λόγους. Ο Εθνικός δεν έχει φύγει ποτέ νικητής σε εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό και γενικά, σε σύνολο 31 αναμετρήσεων από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στην Α1 ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 28-3 (και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη).

Ο Ολυμπιακός με 36 βαθμούς οδηγεί την κούρσα στον βαθμολογικό πίνακα και θέλει την 13η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να διατηρηθεί μόνος πρώτος στην κορυφή. Οι ερυθρολευκοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και ο Μπόζινταρ Τσουκ, που πέρυσι τέτοια εποχή εγκατέλειπε τον Εθνικό, δήλωσε στο osfp.gr: «Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να παραμείνουμε εκεί».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έρχεται για να… μείνει στον Πειραιά καθώς λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας θα επιστρέψει στη βάση του την Παρασκευή. Η ομάδα του Έβρου χωρίς πλέον πίεση από τη βαθμολογική της θέση θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση και να διεκδικήσει την πρώτη νίκη στο «Μελίνα Μερκούρη», διατηρώντας ένα αήττητο που έχει τον τελευταίο ενάμισι μήνα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Στο παρελθόν έχουμε φτάσει πολλές σε τάι μπρέικ αλλά δεν τα καταφέραμε. Στον Α΄γύρο χάσαμε 3-0 με κακή εμφάνιση και αυτό δεν θέλουμε να επαναληφθεί. Ο Ολυμπιακός παίζει γρήγορα, έχει πολλές λύσεις και έχει άλλους στόχους από μας. Δε μας κυνηγάει τίποτα, θέλουμε καλή εμφάνιση και γιατί όχι και ένα θετικό αποτέλεσμα».

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής και οι διαιτητές, όπως έχουν ανακοινωθεί από την ΕΣΑΠ:

TΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016

Ωρα 16:00, Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας: ΑΟ Ορεστιάδα – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Σαρμίδης, Βαγγέλογλου. Γραμματεία: Σαρδάνη

Ωρα 18:00, Κλειστό Γυμναστήριο «Δ.Βικέλας», Ερμούπολη: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Βουδούρης, Κουτσούλας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Καλπακίδου. Γραμματεία: Πιρπινιά

Ωρα 18:00, Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Στεργιόπουλος Χρ., Γιωγιού. Γραμματεία: Λαδάς

Ωρα 18:30, Κλειστό Γυμναστήριο Ζηρίνειο: ΑΟΠ Κηφισιά – ΑΣ  Άρης Θεσσαλονίκης
Διαιτητές: Κυριοπούλου, Ονόπας. Παρατηρητής: Βαρθαλίτης. Επόπτες: Ράντσιου, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη

Ωρα 21:00, Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», Ρέντη: Ολυμπιακός ΣΦΠ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Μουλά Λ., Νικολόπουλος. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Γραμματεία: Δαλέκου, Τριανταφυλλόπουλος. Γραμματεία: Παπανικολάου Γ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ωρα 18:00, Γυμναστήριο PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ – ΓΣ Λαμίας
Διαιτητές: Θεμελής, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Βανδώρος. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Κεχαγιά. Γραμματεία: Βάμβα

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ