«Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να γίνει ορισμός αντί για κλήρωση ώστε να παίξουμε με Εθνικό», δηλώνει ο ΑΟ Ορεστιάδας

Πέντε ημέρες μετά την περίφημη κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, που ουσιαστικά οδήγησε σε ορισμό του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΟ Ορεστιάδος, συνεχίζεται ο ντόρος και ο… κακός χαμός.

Όπως αναφέρει το volleynews, «ο Φοίνικας Σύρου μπλοκάρει με ασφαλιστικά μέτρα τη διοργάνωση και όλα τινάζονται στον αέρα». Η ιστοσελίδα σε μεταμεσονύχτιο δημοσίευμά της αναφέρει ότι «την Τρίτη ο Φοίνικας που πήρε εξαίρεση από τον δικηγορικό σύλλογο, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα και δεν θα γίνουν οι αγώνες τη μεθεπόμενη Τετάρτη».

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται: «Μπορεί ο δικηγόρος της ΕΟΠΕ κ. Κάρμης να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, έγκριτοι νομικοί όμως, στους οποίους απευθύνθηκε ο Φοίνικας, καταθέτουν και τα πτυχία τους ότι έγινε σαφής παραβίαση της προκήρυξης, αφού η συμπληρωματική λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια στη Γ φάση. Και το σπουδαιότερο, ο αγώνας Ορεστιάδα – Εθνικός βγήκε από ορισμό του Χρήστου Σύλλα και όχι από κλήρωση».

Πατώντας λοιπόν πάνω στον ορισμό αντί για κλήρωση των ομάδων του Έβρου, ο Φοίνικας «για λόγους ηθικής και μόνο, θα σύρει στα δικαστήρια την Ομοσπονδία, αλλά και όσους διενήργησαν την κλήρωση – ορισμό, καθώς και τα μέλη του ΔΣ  που θα στηρίξουν την  αυθαιρεσία». Η ΕΟΠΕ από την άλλη, ζήτησε απ’ όλους τους συμβούλους να τοποθετηθούν για το αν πρέπει να ξαναγίνει η κλήρωση και αυτό θα αποφασισθεί την Τρίτη σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Από την Ομοσπονδία διευκρινίζουν στο ThrakiSportS ότι δεν τίθεται θέμα επανάληψης της κλήρωσης και διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ως λόγος για τον ορισμό Εθνικού-ΑΟΟ προβλήθηκαν τα αγροτικά μπλόκα, όπως καταγγέλθηκε στην ανακοίνωση της Δραπετσώντας και αποτέλεσε κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας μας τα ξημερώματα της Παρασκευής, μία ημέρα μετά την δημοσιογραφική απεργία, εξαιτίας της οποίας δεν καλύφθηκε δημοσιογραφικά η κλήρωση.

Υποστηρίζουν ότι ο ορισμός του Εθνικός-Ορεστιάδα προέκυψε με απόφγαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ΕΟΠΕ μετά από προηγούμενο αίτημα της ΕΣΑΠ για γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να τηρηθεί η ισονομία και να μην αναγκαστούν οι ομάδες του Έβρου να υποστούν ταξίδι άνω των 300 χιλιομέτρων προς θεσσαλονίκη ή Αιγίνιο ή το αντίστροφο, την στιγμή που κανένα παιχνίδι στο νότιο όμιλο δεν είναι μεταξύ ομάδων που έχουν απόσταση μεταξύ τους μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων. Ωστόσο το επιχείρημα δεν φαίνεται να πείθει την ομάδα του Φοίνικα.

Ήδη η ομάδα της Σύρου με επιστολή που απέστειλε στα σωματεια μέλη της ΕΣΑΠ, ζήτησε να πάρουν θέση στην πρόταση που καταθέτει η νησιωτική ομάδα «να ζητηθεί μέσω κοινής επιστολής μας, από την ΕΟΠΕ επανάληψη της κλήρωσης και παρότι δέν προβλέπονται Γεωγραφικά Κριτήρια στήν Γ.Φάση στην Ειδική Συμπληρωματική Προκήρυξη με Ημνια 25/11/2016 ,σεβόμενοι τήν πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και μη θέλοντας να σας προβληματίσουμε με επιπλέον έξοδα, να οριστούν Γεωγραφικά Κριτήρια Βορράς –Νότος αλλά όλα τα ζευγάρια να προκύψουν με ΚΛΗΡΩΣΗ».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αλλά και τις υπόννοιες που ουσιαστικά αφήνονται προς τις ομάδες του Έβρου ότι επιθυμούσαν τον μεταξύ τους ορισμό για αποτροπή των εξόδων, το ThrakiSportS απευθύνθηκε στα ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας ζητώντας να ξεκαθαρίσουν την θέση του, σε σχέση με το αν ζητήθηκε κάτι τέτοιο και αν εν τέλει συμφωνούν με τον τρόπο που έγινε η κλήρωση.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης, μιλώντας στο ThrakiSportS, διέψευσε κατηγορηματικά. «Από εμάς δεν ζητήθηκε ποτέ, ούτε εγγράφως αλλά ούτε και προφορικά, είτε από την ΕΟΠΕ είτε από την ΕΣΑΠ, να γίνει αντί για κλήρωση, ορισμός του αγώνα της φάσης των 16 του κυπέλλου με τον Εθνικό. Υποπτευόμασταν ότι μπορεί να εφαρμοστούν γεωγραφικά κριτήρια βορράς – νότος, αλλά θεωρούσαμε ότι αυτό θα σήμαινε ότι θα μπορούσαμε να κληρωθούμε ενδεχομένως με Άρη, ΠΑΟΚ, Ηρακλή ή Αιγίνιο που είναι οι άλλες ομάδες από τον βορρά. Σε καμία περίπτωση πάντως εμείς δεν ζητήσαμε να μην γίνει κλήρωση και να υπάρξει ορισμός του αγώνα με τον Εθνικό».

Σε ερώτηση αναφορικά με το επιχείρημα που έχει ακουστεί ότι έτσι αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο για ταξίδι 500 χιλιομέτρων στο Αιγίνιο, που δεδομένα θα έπαιζε εντός έδρας ως ομάδα μικρότερης κατηγορίας, ο πρόεδρος του ΑΟΟ σχολίασε: «Εμείς δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ταξιδέψουμε στο Αιγίνιο εφόσον κληρωνόμασταν με αυτό, γιατί χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω την ομάδα, κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυξημένες πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση και ενδεχομένως να κληρωθούμε με μια εμπορική ομάδα στην έδρα μας, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, που θα σήμαινε και έσοδα από εισιτήρια».

Από την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όπου το ThrakiSportS απευθύνθηκε έχοντας θέσει τα ίδια ερωτήματα, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής απάντηση.