Έξι Θρακιώτικα μετάλλια στην ημερίδα κλειστού στίβου στις Σέρρες

Παρότι μικρή η παρουσία των αθλητών και αθλητριών απο τους συλλόγους της Θράκης ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη στην ημερίδα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις Σέρρες, με συμμετοχή αθλητών απο σχεδόν όλη την Βόρεια Ελλάδα. Με τους Θρακιώτες να κατακτούν συνολικά 6 μετάλλια(3 χρυσά, 3 ασημένια)

Οι αγώνες έγιναν υπο την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν Μακεδονίας και Θράκης και του Δήμου Σερρών στο Δημοτικό Στάδιο της Μακεδονικής πόλης. Απο την Θράκη συμμετείχαν 9 νεαροί αθλητές που εκπροσώπησαν τρείς συλλόγους της περιοχής μας, με τους πέντε εξ’ αυτών να επιστρέφουν με μετάλλια στις αποσκευές τους.

Την πιο μαζική και συνάμα πετυχημένη παρουσία είχε ο “Διομήδης Βιστωνίδάς”, με τον Ξανθιώτικο σύλλογο να κατακτά τέσσερα μετάλλια με τους Δομάση, Παπούτσογλου και την Παπαϊωάννου. Δύο μετάλλια κατέκτησε ο Γιάννης Δομάσης που κατέκτησε την πρώτη θέση στην σφαίρα στην κατηγορία Παμπαίδων Α’ με ρίψη στα  16,79(ο δεύτερος είχε 12,61), ενώ κατέκτησε και δεύτερο μετάλλιο στο ίδιο άθλημα αλλά στην κατηγορία των Παίδων οπού βγήκε δεύτερος με ρίψη στα 15,63 πίσω απο τον Οδυσσέα Μουζενίδη του ΑΣ Κένταυρου που έριξε την σφαίρα στα 19,46. Η πρωταθλήτρια στην σφαίρα Ευαγγελία Παπαϊωάννου κατέκτησε την πρώτη θέση στην σφαίρα Γυναικών με ρίψη στα 13,04(η δεύτερη είχε ρίψη στα 12,16). Το τέταρτο μετάλλιο για τον Διομήδη Βιστωνίδας κατέκτησε  ο Μιχαήλ Παπούτσογλου που κατετάγη δεύτερος στο 60μέτρα Παίδων με χρόνο 7,55(ο πρώτος είχε 7,22). Απο εκεί και πέρα ο Σωκράτης Γιαλαμάς κατετάγη 4ος στην σφαίρα Ανδρών με ρίψη στα 13,87 αρκετά μακριά ωστόσο απο τα μετάλλια με τον τρίτο να έχει 17,37 , ο Κωνσταντίνος Τουρατζίδης βγήκε 9ος στα 60μέτρα Παμπαίδων Α’ με χρόνο 8,40 , ενώ τέλος η Μαρία Τσικνιζίδου κατετάγη 15η στα 60μέτρα Κορασίδων με χρόνο 9,99.

Εξαιρετική παρουσία είχε και η Σπυριδούλα Ναζίρη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που εντυπωσίασε σε ακόμη έναν αγώνα της, κατακτώντας την πρώτη θέση στο τριπλούν γυναικών με άλμα στα 11,94(η δεύτερη είχε 11,75). Το τελευταίο μετάλλιο για την Θράκη κατάκτησε η αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωτέας Αθανασία Καπούτση που βγήκε δεύτερη στην σφαίρα Κορασίδων με ρίψη στα 11,32 , ενώ μετείχε και στην σφαίρα γυναικών οπού κατετάγη 5η με ρίψη στα 9,65. Τέλος ο Μιχαήλ Τσολάκης του ΑΟ Θράκης κατετάγη 6ος στην σφαίρα κατηγορίας Παμπαίδων Α’ με ρίψη στα 11,30.

Επόμενη διοργάνωση για τον κλειστό στίβο το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου με το Πανελλήνιου πρωτάθλημα κλειστού στίβου.