A2 Ανδρών: Εύκολο τρίποντο της ΓΕΑ επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων

Σπουδαία νίκη σημείωσε η ΓΕΑ απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας Ελπίδα Αμπελοκήπων με 3-0 σετ στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών. Έτσι η Εβρίτικη ομάδα απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την ζώνη των πλέι άουτ, ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο στο οποίο αν επικρατήσει θα φθάσει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα, βρέθηκαν μπροστά με 2-5 και 12-15, με όπλο τα σωστά τελειώματα στις επιθέσεις, κάτι που όμως άλλαξε στη συνέχεια με τους Θρακιώτες να ισοφαρίζουν σε 18-18 και 24-24, παίρνοντας τελικά το πρώτο σετ με 28-26, έχοντας πολύ καλή λειτουργία στο μπλοκ και δείχνοντας ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις.

Στο δεύτερο σετ οι παίκτες της ΓΕΑ πήραν από νωρίς το προβάδισμα με 8-7 και 14-11 στη συνέχεια, με την ομάδα της Ελπίδας να μη μπορεί να αντιδράσει στο ρυθμό των γηπεδούχων.Έτσι με αποτελεσματικότητα στο επιθετικό κομμάτι και σωστή υποδοχή οι Εβρίτες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, κατακτώντας το σετ με 25-20.

Το τρίτο σετ ανήκε αποκλειστικά στους Θρακιώτες, καθώς έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος τους, προηγήθηκαν με 10-8 και 14-9, φθάνοντας έπειτα με τεχνικά σερβίς και εξαιρετικά μπλοκ στο 19-10, κερδίζοντας τελικά το σετ και το παιχνίδι με 25-17 κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα από την Θεσσαλονίκη.

Τα σετ: 3-0 (28-26, 25-20, 25-17)

ΓΕΑ (Κρεούζης): Αρχοντούδης, Μπουφίδης, Γραμματικάκης, Κωνσταντινίδης, Στοϊλούδης, Δαλδαβερένης, Μπαξεβανίδης (λ) / Ανδρεάδης, Κεσκίνης

Ελπίδα (Καραβιδόπουλος): Χριστόφας, Ακριτίδης, Σταυρακάκης, Χατζηχρηστάκης, Βασιλειάδης, Βουλγαίδης, Ξένος (λ) / Σταυρίδης (λ), Παντίρης, Καραβιδόπουλος, Ταλαμπίρης