Παρουσία Αντιδημάρχου και με αγώνες blitz η κοπή πίτας του Σ.Ο. Ξάνθης (+photos)

Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, στις εγκαταστάσεις του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, στο αθλητικό κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, με την ευλογία του Πάτερ Κωνσταντίνου, και την παρουσία του Αντιδήμαρχου πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Μιχάλη Λομβαρδέα.

Η αίθουσα του Σ.Ο.Ξ. είχε κατακλυσθεί από μεγάλο αριθμό μελών του συλλόγου , λόγω του τουρνουά blitz (μπλίτζ) που προηγήθηκε πριν την κοπή της πίτας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη τους για το σκάκι. Οι 3 τυχεροί που έτυχαν τα αντίστοιχα φλουριά από τις βασιλόπιτες ήταν οι μικροί σκακιστές Πηνελόπη Μήλιου και Απόστολος Μιχαηλίδης από την Καβάλα οι οποίοι κέρδισαν από ένα σκακιστικό βιβλίο του έλληνα σκακιστή και συγγραφέα Νικόλαου Καμπάνη. Το τρίτο φλουρί έτυχε ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Στο τουρνουά blitz (μπλίτζ) που διεξήχθη με επιτυχία πριν την κοπή της βασιλόπιτας συμμετείχαν 58 σκακιστές-στριες. Το τουρνουά ήταν ελβετικού συστήματος 7 γύρων, αξιολογημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία FIDE. Στη γενική κατάταξη είχαμε τετραπλή ισοβαθμία στην 1η θέση με 6 νίκες σε 7 αγώνες. Μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια η κατάταξη έχει ως εξής :
1ος Χαροκοπάκης Γεώργιος με 6/7
2ος Γεωργιάδης Νικόλαος με 6/7
3ος Σταμουλάς Νικόλαος με 6/7
1ο κορίτσι Φρέντζου Θεοδώρα με 5/7

Οι νικητές στις ειδικές κατηγορίες ήταν οι παρακάτω :
Κ16 Τόλας Γεώργιος με 4.5/7
Κ14 Μουρκάκης Ιωάννης με 5/7
Κ12 Μπαλαφούτη Μαρία με 4/7
Κ10 Αναγνωστόπουλος Βασίλιος με 5/7
Κ8 Καλίστης Σταύρος με 3.5/7

Σε όλους τους νικητές απονεμήθηκε μετάλλιο και οι βραβεύσεις έγιναν από τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Μιχάλη Λομβαρδέα. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και ο πίνακας τελικής κατάταξης του τουρνουά blitz εδώ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες απο την κοπή της πίτας και το τουρνουά  blitz.