Το “μπαλάκι” στον Κοντονή για την οργανωμένη εκδρομή των οπαδών του Ηρακλή στην Ξάνθη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι η σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γήπεδο των Πηγαδίων της Ξάνθης, η οποία αφορούσε στα μέτρα τάξης του κυριακάτικου αγώνα μεταξύ της SKODA Ξάνθης και του Ηρακλή (31/01, 17:15).

Το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ, της Super League, της γηπεδούχου ομάδας, ενώ την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, Μάκης Σαρλής.

Η ΠΑΕ Ηρακλής αιτήθηκε τη χορήγηση της Θύρας Δ του γηπέδου των Πηγαδίων (πέταλο) για τις ανάγκες των φιλάθλων της. Επιπλέον, ζήτησε να επιτραπεί η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών με λεωφορεία.

Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη απάντησε θετικά και αποδέχτηκε να χορηγηθούν εισιτήρια στους οπαδούς του Ηρακλή.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία, δια του εκπροσώπου της, εισηγήθηκε αρνητικά, για σοβαρούς λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, δηλώνοντας παράλληλα, κάθετα αντίθετη σε κάθε μορφής οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υπεύθυνοι της ακριτικής ομάδας ενημέρωσαν την ΠΑΕ Ηρακλής, ότι τα εισιτήρια στους φιλοξενούμενους οπαδούς, πρόκειται να διατεθούν μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο (μέσω viva), διότι, όπως είπαν, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν γρήγορα, μεγάλο όγκο φιλοξενούμενων φιλάθλων που θα παρευρεθούν στο γήπεδο.

Επίσης, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και η Αστυνομία, τόνισαν στον Μάκη Σαρλή ότι όσοι φίλοι του Ηρακλή προμηθευτούν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά, θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, να έχουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Τώρα, αυτό που απομένει, όπως αναφέρουν και τα ρεπορτάζ από την Θεσσαλονίκη όπως αυτό στην ηλεκτρονική σελίδα του Metrosport, είναι η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή, για το αν τελικά επιτραπεί η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του Ηρακλή στην Ξάνθη.