Καθαρή νίκη οι Τούρκοι επί της Μπενφίκα! Πιο πιθανή η ελληνοτουρκική μάχη για τον Εθνικό!!!

Το σενάριο ενός ελληνοτουρκικού προημιτελικού στο Challenge Cup φαντάζει αυτήν την στιγμή το πιο πιθανό, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων της φάσης των 16 της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη νίκησε μέσα στην Σερβία με 3-2 σετ την Σπαρτακ Λιγκ και θέλει τη νίκη και εντός έδρας, για να σφραγίσει την πρόκριση στους οκτώ για δεύτερη σερί χρονιά.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο πρώτος αγώνας στο άλλο ζευγάρι, από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σπαρτακ Λιγκ-Εθνικός.

Η τουρκική BBSK αντιμετώπισε την Μπενφίκα και κατάφερε μετά από σχεδόν δίωρη μάχη να την υποτάξει με το καθαρό σκορ 3-1 σετ. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι θέλουν δυο σετ την άλλη εβδομάδα στη Λισαβόνα.

Η Μπενφίκα για να προκριθεί και να ξαναπαίξει με τον Εθνικό στα προημιτελικά του Challenge Cup, όπως πέρσι, πρέπει να φέρει το ματς στο χρυσό σετ, κερδίζοντας με 3-0 ή 3-1 και φυσικά να κατακτήσει το χρυσό αυτό σετ.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-18 αλλά έχασε το δεύτερο με 23-25. Πήρε ωστόσο τα δυο επόμενα με 25-21 και 25-22 και την πολύ σημαντική καθαρή νίκη.