ΕΠΣ Θράκης: Ματς – θρίλερ στον αγώνα κυπέλλου Προσκυνητές και Κόσμιο στο ντεμπούτο του Ερκάν

Την εκτός έδρας νίκη με 3-2 πήρε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου επί της πρωτοπόρου Δόξα Προσκυνητών αλλά όχι την πρόκριση, αφού το 0-2 του πρώτου αγώνα έδωσε την πρόκριση στους νταμπλουχους της ΕΠΣ Θράκης για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ ενισχυμένος με τον Ερκάν έδειξε αποφασιστικότητα από την αρχή του παιχνιδιού και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω με 0-1 και συνολικό σκορ 0-3, έκανε την ανατροπή και παραλίγο να κάνει την σούπερ έκπληξη.

Η ομάδα της Δόξας σύμφωνα με το rodopisports, κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι μόλις στο 4′ λεπτό με τέρμα του Κίτσου από πάσα του Βάσκου. Βλέποντάς το γεγονός ότι οι Προσκυνητές προηγούνταν στο παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ο Γιώργος Δίγκας ρίσκαρε και έβαλε τον Γκόγκο στην επίθεση βγάζοντας τον νεομεταγραφέντα Καπετάνο μόλις στο 20λεπτο. Η ισοφάριση θα έρθει στο 32′ με τον Γιαπρακτσή να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον Αμέτ Ερκάν και αυτός με ένα άψογο πλασέ έφερε τις δυο ομάδες στα ίσα. Στο 37′ το Κόσμιο θα χάσει μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά οι τρεις παίκτες που βρέθηκαν μόνοι τους έπειτα από εκτέλεση φάουλ δεν μπόρεσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα του Πουλακίδα. Στο 42’ο Γκόγκος πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, και έπειτα από έναν καλό συνδυασμό και με ένα καλό πλασέ έκανε το 1-2 δίνοντας μεγάλο σασπένς στο παιχνίδι.

Στο 66′ οι Προσκυνητές θα ισοφαρίσουν το ματς με τον Σιδηρόπουλο μετά από σέντρα του Τριχα σε 2-2 και καπου εκεί έβαλε τέλος στα ονειρα των φιλοξενούμενων που χρειάζονταν πλεον δυο τερματα για την πρόκριση. Στο 81′ λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα διαμαρτυρηθούν έντονα στο διαιτητή Ροΐδο για μη καταλογισμό πέναλτι επάνω στο Ερκάν, ενώ στο 86′ η άλλη αλλαγή του Δίγκα ο Αθανασίου με ένα καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής θα κάνει το 2-3 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του Κοσμίου για ένα τέταρτο τέρμα κάτι που δεν ήρθε για τους φιλοξενούμενους.

Η τριπλέτα της διαιτησίας των Ροΐδο, Μπέρμπερ και Γκιόση συγκέντωσε πολλές διαμαρτυρίες και από τις δυο πλευρές. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ζήτησαν δυο πέναλτι αλλά διαμαρτυρήθηκαν και για κάποια οφσάιντ που τους καταλογίστηκαν.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Πουλακίδας, Σιδηρόπουλος, Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Βιόπουλος, Φαρασόπουλος (56 Σταμάτης), Βασιλακάκης, Κλής (66 Ζάνταλης), Βάσκος (85 Πάλη)

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Βαμβαλιγκάκης, Κυπιρτόγλου, Καπετάνος (20′ Γκόγκος), Ταμάμης, Ξενάκης, Μάναλης, Φλέγγας, Αμέτ Ερκάν, Ταβασίδης (82 Αθανασίου), Γιαπρακτσής