Κομοτηνή: Στην πλατεία με τα τρακτέρ τους από την Τρίτη οι αγρότες

Από τον κόμβο της Εγνατίας οδού, στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής, θα ξεκινήσουν το μεσημέρι της Τρίτης οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της Ροδόπης ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με την απόφαση, που ελήφθη κατά την ανοιχτή γενική συνέλευση στο πολυλειτουργικό κέντρο, τα τρακτέρ θα παραταχθούν αρχικά στο ύψος του 5ου χμ. Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης και θα ακινητοποιηθούν στην κεντρική πλατεία. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ένα ψήφισμα, που θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού μας, καθώς επίσης να προκαλέσουν έναν διάλογο «από μηδενική βάση», όπως τόνισαν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Μετά από τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, οι αγρότες της Ροδόπης θα προσδιορίσουν εκ νέου τη στάση τους, σε συνεννόηση και με την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προβούν και στο κλείσιμο δρόμων ή της Εγνατίας οδού.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ