Το pregame της αναμέτρησης Ηρακλής – Ορεστιάδα για την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Με κρίσιμο παιχνίδι που έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για την Ορεστιάδα στην Μίκρα όπου θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Τετάρτης τον Ηρακλή, που φιλοδοξεί να ξεκινήσει από αυτόν τον αγώνα την αντεπίθεσή του με σκοπό την παραμονή στην κατηγορία.

Στον πρώτο γύρο ο Ηρακλής νίκησε την Ορεστιάδα με 3-0 μέσα στο «Νίκος Σαμαράς», αλλά από τότε άλλαξαν πολλά. Για τον Ηρακλή η νίκη επί της Ορεστιάδας είναι μονόδρομος ώστε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Νέο πρόσωπο στην ομάδα θα είναι ο έμπειρος λίμπερο Θάνος Παπαδημητρίου, που είχε διαπραγματευτεί και το καλοκαίρι αλλά δεν είχε συμφωνήσει. Ο Παπαδημητρίου θα ενισχύσει την υποδοχή του Ηρακλή, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η απόκτηση του βραζιλιάνου διαγώνιου Αντρές Φελίπε Πίζα Ερνάντεζ και ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ωρών και σε κάθε περίπτωση θεωρείται απίθανη η παρουσία του στο ματς με την Ορεστιάδα, όχι όμως και σε αυτό του ερχόμενου Σαββάτου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Δουλέψαμε κανονικά στη διακοπή, είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάναμε τα Χριστούγεννα. Είχαμε και την προσθήκη του Θάνου Παπαδημητρίου, που έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα και στο πως θα δουλεύει η υποδοχή μας και πιστεύω θα μας βοηθήσει αρκετά. Η Ορεστιάδα έρχεται αλλαγμένη σε σχέση με τον α’ γύρο, τότε (στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι) δεν έπαιζε ο ακραίος της, έχει αλλάξει διαγώνιο. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είναι ένα ντέρμπι αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια από εδώ και πέρα».

Η Ορεστιάδα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να πάρει ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου. Οι ακρίτες δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες και για να συμβεί αυτό πρέπει να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στη Μίκρα. Την περίοδο των εορτών έγινε ως γνωστόν μία αλλαγή. Αποχώρησε ο Σουηδός διαγώνιος Φρέντρικ Γκούσταφσον και τη θέση του θα πάρει ο Βραζιλιάνος διαγώνιος Άλαν Καρντόσο ο οποίος αρχικά δοκιμάστηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αλλά έκλεισε στην Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Γκιζάνη το πρωί θα τακτοποιηθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής και θα του εκδοθεί δελτίο ώστε να προλάβει να αγωνιστεί κανονικά στη Μίκρα. Πάντως η αποχώρηση Γκούσταφσον από την ομάδα αποδεικνύεται ότι ήταν περισσότερο επεισοδιακή από ό,τι φάνηκε αρχικά.

Ο Βούλγαρος προπονητής της Ορεστιάδας Πλάμεν Κριστόφ σχολίασε: «Ξεκινάμε το Β΄μέρος του πρωταθλήματος με σκοπό να κάνουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα απ΄ότι στον Α΄γύρο. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας. Τη περίοδο των γιορτών δουλέψαμε καλά με σκοπό να παρουσιαστούμε σε καλή κατάσταση. Κυνηγάμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες». Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα με διαiτητές τους Γεωργιάδη και Βασιλειάδη, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα από το ThrakiSportS.