Απέκτησε με μεταγραφή τον Μάρκο Γκούρλια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Μπορεί να έχασε από τις τάξεις του ένα δικό του παιδί, τον Αλεξανδρουπολίτη πρωταθλητή Ελλάδος των μεγάλων αποστάσεων Δήμο Μαγγίνα που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όμως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάλυψε αμέσως το κενό που δημιουργήθηκε. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Έβρου απέκτησε με μεταγραφή τον 20χρονο Μάρκο Γκούρλια, που έχει επίσης πολλές επιτυχίες στις αποστάσεις από τα τρία ως τα δέκα χιλιόμετρα.

 

Ο Γκούρλιας είναι «διεθνής», καθώς εκπροσωπεί την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις Νέων, όπως πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Νεων Νεανίδων του Γιουτσιν στις ΗΠΑ, όπου μάλιστα πέτυχε και ατομικό ρεκόρ στα 10.000 μέτρα με 31.09.09. Στην διάρκεια του 2015 πέτυχε επίσης ατομικά ρεκόρ στα 1500 μέτρα με 3.49.54 στα Βενιζελια καθώς και στα 3000 μέτρα με 8.08.57 στο Διεθνες Μιτινγκ της Γάνδης.  Το ρεκόρ του στα 5.000 μέτρα είναι 14.57.66 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων το 2013.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1995 και μεγάλωσε στην περιοχή των Άνω Ιλισίων, πηγαίνοντας σε σχολεία στου Ζωγράφου (8ο Δημοτικό , 4ο Αθλητικό Γυμνάσιο, 4ο Γενικό Λύκειο). Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τα επτά του χρόνια με το ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες του Χουάν Ραμό Ρότσα, αλλά στα 11 έτρεξε  σε λαϊκό αγώνα δρόμου, και κάπως έτσι κόλησε με τον στίβο και έγινε η μεγάλη του αγάπη.

Στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήρθε, αν και ο ίδιος δεν έχει σχέση με την Θράκη, έπειτα από  προτροπή του προπονητή του   Μιχάλη Αναγνώστου και της καλής σχέσης που ο τελευταίος έχει διαμορφώσει με τους υπευθύνους του Εθνικού. Μέχρι τα 23 θα λογίζεται ως Νέος, άρα έχει μπροστά του τρεις σεζόν για να λάβει μέρος σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, Πανελλήνια και Βαλκανικά αλλά και Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια, συγκεντρώνοντας παράλληλα βαθμούς και για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.