Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Κοζάνη

Δεν τα κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης χάνοντας 1-0 από την Κοζάνη στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του 1ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής 2015-16 και βλέπει την υπόθεση παραμονή να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Ο Εθνικός έμεινε στην 15η θέση με 15 βαθμούς, επτα βαθμούς πίσω από την 9η θέση που εξασφαλίζει την σωτηρία και την έχει μέχρι τώρα ο Εθνικός Αγιονερίου, ενώ οι Μακεδόνες έμειναν ζωντανοί στην μάχη της παραμονής και αναρριχήθηκαν στην 12η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς.

Ο Εθνικός είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και ίσως θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό σε μία από τις δύο καλές ευκαιρίες που έκανε στα τελευταία λεπτά, ιδίως με το καθετο δοκάρι του Σιμτσακη.

Όπως γράφει το kozanifc, sτο 2′ σε σέντρα του Δινοβίτση, κεφαλιά του Τζιάλλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 20′ ο Εθνικός ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Νομικού στον Πελτέκη μετά από μπαλιά του Τορομανίδη. Στο 26′ σέντρα του Τραυλού, κεφαλιά του Αλιατίδη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 37′ η Κοζάνη πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν μετά από σέντρα του Δινοβίτση από δεξιά ο Γιάννης Τσικόπουλος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά, ο Συριτούδης φάνηκε ότι θα αποκρούσει αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 45′ ο Εθνικός έχασε μία καλή ευκαιρία όταν ο Γκαϊδατζής μπήκε στην περιοχή και από καλή θέση σούταρε δυνατά πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός συνέχισε να έχει μία ανούσια υπεροχή χωρίς να δημιουργεί φάσεις. Στο 63′ πάσα του Χαματάϊ στον Τζιάλλα που από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 75′ η Κοζάνη έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Αποστόλη Ηλία με δεύτερη κίτρινη.

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά και τις καθυστερήσεις, όπως ήταν φυσικό, ο Εθνικός πίεσε για την ισοφάριση την οποία πλησίασε στο 89′ όταν μετά από σέντρα του Γωνιάδη ο Σιμιτσάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε την ρίζα της κάθετης δοκού του Νομικού και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Από το κόρνερ του Γωνιάδη στο 90′ νέα καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν η κεφαλιά του Κυριζάκη από κοντά πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΚΟΖΑΝΗ (Παρασκευάς): Νομικός, Δινοβίτσης, Τραυλός, Τάχιας, Αλιατίδης, Ηλίας, Γιάννης Τσικόπουλος (60′ Βαρότσης), Πετράκος, Τζιάλλας (66′ Βουτσιώτης), Δημ. Παπαδόπουλος, Χαματάϊ (80′ Ηλίας Τσικόπουλος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Καρυπίδης): Συριτούδης, Θάνος, Τσαμουρλίδης, Παρασκευάς, Τσορμπατζίδης, Χελιδώνης, Πελτέκης (73′ Κυριζάκης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (80′ Κριεζής), Γωνιάδης, Μαμούτ (60′ Σιμτσάκης).