Όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση του Γ. Γκιρτζίκη με τον Υφ. Αθλητισμού Στ. Κοντονή

Συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή είχε ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, και η συζήτηση δεν αφορούσε μονάχα το ζήτημα της ενιαίας εφαρμογής του πειθαρχικού δικαίου, αλλά συζητήθηκαν και άλλα θέματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά του υφυπουργείου, κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα τελευταία γεγονότα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και το βαρύ κλίμα που επικρατεί τελευταία στους αγωνιστικούς χώρους.

Η μη ενιαία εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου της ομοσπονδίας συζητήθηκε ανάμεσα στους δυο άνδρες και αφορά την (διαφορετική) στάση του διαιτητή στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και στο Ατρόμητος – Πανιώνιος, όπου είχαμε ρίψη φωτοβολίδων από την εξέδρα. Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός, που τιμωρήθηκε για όσα έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι, έστειλε επιστολή στον κ. Κοντονή κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, το γεγονός αυτό προκαλεί κρούσματα βίας και σοβαρές αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας την άμεση συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων στους υφιστάμενους κανονισμούς της ομοσπονδίας. Εν ολίγοις, να υπάρχει ίση αντιμετώπιση όλων των ομάδων.

Από την πλευρά της ΕΠΟ τονίζεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπισή τους. Οι δυο άνδρες τα είπαν και για το ζήτημα της βίας, αλλά και για τα χειραγωγημένα παιχνίδια.