Στην παλαίστρα της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Τα «μυστικά» της ελληνορωμαϊκής πάλης έμαθαν οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης το πρωί της περασμένης Παρασκευής, καθώς με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών – γυμναστών της τάξης Ζήση Ζαΐμη και Γιώργου Ζιμπίδη επισκέφθηκαν το γυμναστήριο του συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα» (στο κλειστό Φ. Αμοιρίδης).

Εκεί παρακολούθησαν παρουσίαση του αθλήματος από τους παλαιστές και προπονητές του συλλόγου. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της γυμναστικής, με τα μέλη της «Ολυμπιακής Φλόγας» να υποδέχονται με χαρά τους επισκέπτες και να προχωρούν σε προβολή βίντεο, ενώ ο προπονητής Ιωάννης Παροτσίδης σε σύντομη ομιλία προς τα παιδιά τους ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία του πανάρχαιου αυτού αθλήματος που έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και για την πορεία και εξέλιξή του στο πέρασμα του χρόνου.

Στη συνέχεια οι νεαροί παλαιστές του συλλόγου έδειξαν λαβές, κινήσεις και αγωνίστηκαν μεταξύ τους, με τους θεατές – μαθητές να μένουν εντυπωσιασμένοι από το θέαμα. Εκτός των παραπάνω, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εμπρός», παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Α’ προπονητής του συλλόγου και Ομοσπονδιακός προπονητής Θεόδωρος Ηλιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξάνθης Στέφανος Ιγιαννίδης, αλλά και γονείς των αθλητών.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης οι νεαροί μαθητές, έπειτα από προτροπή των προπονητών και δασκάλων τους μπήκαν στην… παλαίστρα, όπου συμμετείχαν ενεργά σχηματίζοντας ζευγάρια και ακολουθώντας στη συνέχεια παιχνίδια προσομοίωσης αγώνων με τα οποία ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα και χάρηκαν με το παιχνίδι και τη συμμετοχή. Όλοι οι μαθητές, αλλά και οι οικοδεσπότες της «Ολυμπιακής Φλόγας» έμειναν ικανοποιημένοι από τις όμορφες στιγμές που πέρασαν, ενώ αρκετά ήταν τα παιδιά που τους κέντρισε το ενδιαφέρον το άθλημα της πάλης και ρώτησαν περισσότερες πληροφορίες ώστε να ασχοληθούν στο μέλλον.