ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντερμπι κορυφής ανάμεσα σε Ν. Σιδηροχώρι και Προσκυνητές

Μπορεί η 9η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης να περιλάμβανε αρκετές ενδιαφέρουσες  αναμετρήσεις, ωστόσο το βλέμμα όλων ήταν στραμμένο στο μεγάλο ντέρμπι στο Νέο Σιδηροχώρι μεταξύ της  δεύτερης τοπικής Δόξας και της  πρωτοπόρου και αήττητης Δόξας Προσκυνητών, παρουσία αρκετού κόσμου που γέμισαν τις κερκίδες, με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με σκορ 1-0.

Χρυσός σκορερ ο πρώην επιθετικός των Προσκυνητών Σάκης Γιαννακίδης που σκόραρε στην εστία της παλιας του ομάδας στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο σε μία φάση όπου όμως τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε.

Το Νεο Σιδηροχώρι μετά από τα δύο τελευταία στραβοπατήματα με Ηρακλή Σαπών και Δόξα Σώστη πέτυχε μια σπουδάια νίκη, ενώ από την άλλη η Δόξα Προσκυνητών γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από ένα αήττητο σερί 8 αγωνιστικών έχει 24 βαθμούς και πλέον η διαφορά με την Ελπίδα Σαπών και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου είναι στους 2 βαθμούς δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

 width=Αξιοσημείωτο είναι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, καθώς περίπου 200 φίλαθλοι παρακολούθησαν το ντέρμπι, με το γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου στην κερκίδα αλλά και πέριξ να φαίνεται σχεδόν γεμάτο, κάτι που όπως σημειώνει η ηλεκτρονική διεύθυνση της κομοτηναίκης εφημερίδας «Παρατηρητής» (από όπου αντλούμε πληροφορίες και φωτογραφίες), αποτελεί «μία ενθαρρυντική εικόνα για το τοπικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης».

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξης από το πρώτο λεπτό.  Μπορεί να έλειπαν οι πολλές φάσεις ωστόσο είχε πολύ καλό  ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει πάνω-κάτω. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και όπως προαναφέραμε προηγήθηκαν στο 13΄με πλασέ του Γιαννακίδη. Στο δεύτερο μέρος η Δόξα Προσκυνητών πίεσε για την ισοφάριση, έμεινε με 10 παίχτες στο 64΄λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε ο Βασιλακάκης, ωστόσο οι προσπάθειες της   width=εξουδετερώνονταν από την καλά οργανωμένη άμυνα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με μπροστάρη τον Λεφή που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί στο 3΄όταν ο Μαραγκός από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μαυρόπουλου στο πρώτο δοκάρι έφυγε άουτ.

Στο 13΄οι γηπεδούχοι, όπως προαναφέρθηκε,  θα ανοίξουν το σκορ όταν σε σέντρα του Κόσιης από δεξιά ο τερματοφύλακας Πουλακίδας έκανε κακή έξοδο και ο Γιαννακίδης δεν συγχώρεσε το λάθος και με πλασέ σκοραρε κατά της πρώην του ομάδας κάνοντας το 1-0 κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς, αλλά τραυματίστηκε και αναγκάστηκε στο 16΄ να αποχωρήσει από το παιχνίδι.

 width= Με την σέντρα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα όταν μετά από σέντρα του Βελημβασάκη ο Βάσκος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30΄για το Νέο Σιδηροχώρι ο Χατζήπαπα πήρε την μπάλα λίγο πάνω από το κέντρο κάνοντας μία κούρσα από δεξιά φτάνοντας στην μεγάλη περιοχή των Προσκυνητών αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πουλακίδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα Προσκυνητών μπήκε με σκοπό να ισοφαρίσει ενώ ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα δίνοντας χώρους στους φιλοξενούμενους.  Στο 62΄ για την Δόξα Προσκυνητών μετά από κεφαλιά του Ζουμπιάδη προς την μεγάλη περιοχή του Νέου Σιδηροχωρίου ο Βασιλακάκης έπιασε γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

 width=Δυο λεπτά αργότερα η Δόξα Προσκυνητών έμεινε με 10 παίχτες καθώς ο Βασιλακάκης δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κουμπαράκη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μαραγκό.

Στο 80΄οι του Σιδηροχωρίου διαμαρτυρήθηκαν  για πέναλτι μετά από ανατροπή του Ξενοδοχίδη αλλά ο Κουμπαράκης έδειξε παίζεται. Στο 84΄για τους γηπεδούχους ο Ψιλογιαννόπουλος από πλάγια έχοντας  τον χώρο και το οπτικό πεδίο έκανε το σουτ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίχτες του Νέου Σιδηροχωρίου να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη, αντίθετα οι  των Προσκυνητών να αποχωρούν προβληματισμένοι για την πρώτη τους ήττα και οι φίλαθλοι να είναι ικανοποιημένοι για το θέαμα που παρακολούθησαν.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Ποιμενίδης, Αμοιρόπουλος, Μαραγκός, Λεφής, Σουλτανίδης, Ντεμιρτσίδης, Γιαννακίδης (16΄Τουφεξής, 61΄Ψιλογιαννόπουλος), Γάϊδας, Μαυρόπουλος, Κόσιης (52΄Ξενοδοχίδης), Χατζήπαπα
ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης): Πουλακίδας, Βελημβασάκης (68΄Πάλι), Ζουμπιάδης, Μαδούρας, Κίτσος, Τρίχας, Γεμενετζής (61΄Κλής), Βιόπουλος, Βασιλακάκης, Βάσκος, Κουδέρης (52΄Ραμαντάνης).