Πανηγυρίζει την παραμονή στην Α’ Εθνική το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Η σκακιστική ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επισφράγισε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας, την παραμονή της στην υψηλότερη κατηγορία και δικαιούται να πανηγυρίζει ότι ανήκει στις είκοσι καλύτερες ομάδες της χώρας!!!

Μετά από πέντε ημέρες αγώνων, με 31 ομάδες να το διεκδικούνε σε επτά αναμετρήσεις την παραμονή τους, το σκακιστικό τμήμα των Εβριτών κατάφερε να τερματίσει μέσα στις 20 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να αποφύγει μία από τις 11 τελευταίες, που υποβιβάζουν τους συγκεκριμένους συλλόγους στα Προκριματικά των Περιφερειών τους.

Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου με δεύτερο στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας και τρίτο τον Πανιώνιο, σωματείο που αντιμετώπισε ο Εθνικός στην προσπάθεια για παραμονή.  Συνολικά στους αγώνες του ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πέτυχε δύο νίκες, αναδείχθηκε με δυο ομάδες ισόπαλος και ηττήθηκε σε τρεις αγώνες. Με τους βαθμούς που συγκέντρωσε, κατέλαβε την 18η θέση.

Όπως είχε αναφέρει και το πρωί της Κυριακής το ThrakiSportS, ο Εθνικός ξεκίνησε με ισοπαλία 5-5 στον 1ο γύρο, όπου αντιμετώπισε τους Αργοναύτες Κορινθίας, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2013 που φέτος τερμάτισε στην 10η θέση. Στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε με 9,5-0,5  από τον ισχυρότατο Πανιώνιο που κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Η δεύτερη ήττα, με 6-4 ήρθε από την Κάισσα Χανίων που κατέβαλλε την 13η θέση.

Ωστόσο η ομάδα παρέμεινε συντονισμένη, ενωμένη και προσηλωμένη στον στόχο της. Οι παίκτες συνέχισαν να παίζουν με την ψυχή τους και κατάφεραν δύο συνεχόμενες νίκες, με την Ικαρία με οριακό σκορ 5,5-4,5 και με την ομάδα του Παπάγου με σκορ 6,5-3,5. Αυτές ήταν οι νίκες που έσωσαν τελικά και την κατηγορία, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια

Στον έκτο γύρο αγωνίστηκαν με τον Πειραϊκό, χάνοντας 5,5-4,5. Ο έβδομος γύρος ήταν καθοριστικός για την παραμονή της ομάδας στην εικοσάδα.Εκεί ο Εθνικός αντιμετώπισε την Ελευσίνα και το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο 5-5. Με έξι βαθμούς συνολικά, τέσσερις από τις δύο νίκες και άλλους δύο από τις ισάριθμες ισοπαλίες, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέλαβε την 18η θέση και παρέμεινε στην Α’ Εθνική Σκάκι.

Η σύνθεση της ομάδας του Εθνικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα :

GMNIKOLOVMOMCHIL            2537 BUL
GALUNOVATSVETAF              2151 BUL
ΘΡΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ                2139 CYP
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΚΜΕΣ                2086 GRE
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ       2011 GRE
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ          1937 GRE
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ           1881 GRE
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                1634 GRE
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΙΑΡΑ                 1484 GRE
ΑΪΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ-ΣΟΦΙΑ         1475 GRE
ΜΠΛΙΤΣΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ                 1231 GRE