Ναυάγησε η καταρχήν προφορική συμφωνία Γκιρτζίκη με Σούστερ για τον πάγκο της Εθνικής

Μπορεί ο Γιώργος Γκιρτζίκης να είχε δώσει τα χέρια με τον Μπερντ Σούστερ και αυτός να βρίσκεται στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ωστόσο η προφορική συμφωνία οδηγήθηκε σε… ναυάγιο.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σούστερ δεν αποδεχόταν τον όρο να έχει ως βοηθό τον νυν υπηρεσιακό ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Τσάνα, κάτι που ωστόσο φέρεται να είχε δεχθεί στην αρχική συμφωνία.

Κατά τα άλλα, λέγεται ότι στον Σούστερ προτάθηκε από τον Ξανθιώτη παράγοντα συμβόλαιο διετές με απολαβές 600.000 ευρώ αλλά και υψηλότατο μπόνους 800.000 ευρώ σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

Από την ΕΠΟ, από όπου νωρίς το πρωί είχε διαρρεύσει η είδηση περί συμφωνίας με τον Σούστερ χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση, εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωση για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι επανεκκινείται η διαδικασία αναζήτησης προπονητή της Εθνικής Ανδρών, μετά την μεταβολή της στάσης του κ. Σούστερ στην προφορική συμφωνία με την Ομοσπονδία.

Ο κ. Σούστερ κλήθηκε πριν από λίγη ώρα να υπογράψει προσύμφωνο υπό τους όρους που είχαν αποσαφηνιστεί λεπτομερώς και προκαθοριστεί πλήρως. Ωστόσο, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση αξίωσε να τους διαφοροποιήσει.

Οι νέες απαιτήσεις που αιφνιδίως ήγειρε ο κ. Σούστερ δεν έγιναν δεκτές από την ΕΠΟ. Ο κ. Γκιρτζίκης εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους προπονητές της Εθνικής Ανδρών».

Κατα τα άλλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε την πρόσληψη του Αντώνη Νικοπολίδη ως προπονητή της Εθνικής Ελπίδων με τον Μιχάλη Ιορδανίδη ως άμεσο συνεργάτη του.

Επιπλέον, αποφάσισε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Γκούμα, που παραμένει προπονητής της Εθνικής Νέων ενώ αποφασίστηκε η πρόσληψη του Σπύρου Λιβαθηνού ως άμεσου συνεργάτη του.