Η παρουσίαση των Δ. Ελευθερόπουλου και Στ. Βενετίδη από τους Τάσο Καραολάνη και Δημήτρη Τζελέπη

“Ο Πανθρακικός έχει ένα εν δυνάμει πολύ αξιόλογο σύνολο”. Με αυτά τα (διπλωματικά) λόγια απάντησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σε ερώτηση για το ρόστερ του Πανθρακικού, κατά την επίσημη παρουσίαση του από την ομάδα της Κομοτηνής, μαζί με τον βοηθό του Στέλιο Βενετίδη.

Ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού υποστήριξε ότι θα αλλάξει εντελώς την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας ενώ αποκάλυψε ότι έχει την εντολή από τους διοικούντες να μην υπολογίσει συμβόλαια και ονόματα και να παίζουν όσοι αξίζουν. Χαρακτήρισε κρίσιμα και τα δύο επόμενα παιχνίδια με Καλλονή στην Κομοτηνή και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και υποστήριξε ότι θα δουν καθένα από τα παιχνίδια αυτά ξεχωριστά, ενώ έκανε έκκληση στον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα στο κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης.

Τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο παρουσίασαν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Τάσος Καραολάνης και ο πρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης, με τον πρώτο να ευχαριστεί τον Ρόκα για την συνεισφορά του στον σύλλογο και να διαψεύδει κατηγορηματικά τα “κακόβουλα δημοσιεύματα”, όπως τα χαρακτήρισε, για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ομάδας με αφορμή τον χειρισμό της υπόθεσης Ρόκα  (τα αναπαρήγαγε και το ThrakiSportS).  Παράλληλα, έκαναν και οι διοικούντες από την πλευρά τους έκκληση στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Τάσος Καραολάνης τόνισε: «Έπειτα από τη λύση της συνεργασίας μας με τον Μάνουελ Ρόκα, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία που είχαμε καθώς και για την προσφορά του στην ομάδα, κάνουμε μια νέα αρχή, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλου να είναι ο νέος προπονητής του Πανθρακικού. Ο Δημήτρης ήταν η πρώτη μας επιλογή εξαρχής για τη θέση του προπονητή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστής κι έχει μπροστά του μια λαμπρή καριέρα κι ως προπονητής. Είναι νέος, εργατικός, φιλόδοξος, με φρέσκιες ιδέες για το ποδόσφαιρο κι ιδιαίτερα καταρτισμένος. Ταιριάζει, δηλαδή, απόλυτα στη φιλοσοφία που έχουμε σαν ομάδα, όσον αφορά τους ανθρώπους με τους οποίους επιθυμούμε να συνεργαζόμαστε. Τα ίδια ισχύουν και για τον Στέλιο Βενετίδη, που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία κι όλοι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς. Κλείνοντας, με την ευκαιρία αυτή, αν και δε θα έπρεπε να επισκιαστεί ούτε στο ελάχιστο η παρουσίαση του νέου μας προπονητή, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα κακόβουλα ακούστηκαν και γράφτηκαν για τις σχέσεις μας με τον Δημήτρη Τζελέπη. Όσοι μας ζουν και μας ξέρουν γνωρίζουν καλά ότι είμαστε μια γροθιά, είμαστε σαν οικογένεια και ακολουθούμε μια κοινή γραμμή σε ό,τι αφορά τον Πανθρακικό».

Ο πρόεδρος Δημήτρης Τζελέπης σημείωσε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις τα συναισθήματα ανάμεικτα. Κάνουμε μια νέα αρχή, όμως. Από τη μια πλευρά, τα συναισθήματα είναι δυσάρεστα, μετά τη λήξη της συνεργασίας με έναν φίλο πάνω απ’ όλα, με τον οποίο πέρυσι κάναμε μια εκπληκτική χρονιά. Από την άλλη, τα συναισθήματα είναι ευχάριστα, γιατί ξεκινάμε τη συνεργασία μας με έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και προπονητή. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο αλλά και τον Στέλιο Βενετίδη, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του, στην οικογένεια του Πανθρακικού μας. Είμαστε σίγουροι για την επιλογή που κάναμε. Ο Δημήτρης διέγραψε μια τεράστια καριέρα σαν ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα και τα πρώτα του προπονητικά βήματα ήταν επιτυχημένα. Στο παρελθόν είχαμε συζητήσει ξανά το ενδεχόμενο συνεργασίας μας, αλλά οι συγκυρίες δεν είχαν επιτρέψει να φτάσουμε σε συμφωνία. Ανοίγουμε, έτσι, ένα κεφάλαιο κι ήδη οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Πιστεύουμε ότι την Τετάρτη θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο γήπεδο και είμαστε σίγουροι πως με το Δημήτρη θα πετύχουμε τους στόχους μας».

 Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω και τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο για τα λόγια που είπαν τόσο για εμένα όσο και για τον προηγούμενο προπονητή, διότι αυτό δείχνει πως ο Πανθρακικός είναι μια ομάδα στην οποία υπάρχει σεβασμός προς αυτούς δουλεύουν γι’ αυτήν. Εγώ επικεντρώνομαι κυρίως στη δουλειά που έχουμε αρχίσει. Το σημαντικό είναι ότι με τη διοίκηση υπάρχει ταύτιση απόψεων, όσον αφορά τη φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο. Σε εμένα και το Στέλιο δόθηκε εξαρχής απόλυτη ελευθερία, κάτι που στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι αυτονόητο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από όσα έχω συναντήσει κι έχω δει αυτές τις πρώτες ημέρες που βρίσκομαι στον Πανθρακικό. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν δείξει ότι έχουν τη φιλοδοξία για να πετύχουν πράγματα. Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια και κοιτάζουμε καθένα από αυτά ξεχωριστά. Αυτά μας ενδιαφέρουν εμάς. Πλέον, κοιτάζουμε μπροστά και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια νέα αρχή στον αγώνα της Τετάρτης».

Μετά την αρχική του τοποθέτηση, ο νέος προπονητής της ομάδας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Για τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής, σχολίασε: «Σίγουρα θα μας λείψει ο Χρήστος (σ.σ. Τζάνης), ενώ αμφίβολη είναι κι η συμμετοχή του Ίγκορ. Ποτέ, πάντως, δε θα με ακούσετε να χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία τα όποια προβλήματα τραυματισμών και τις απουσίες. Για εμάς ο πιο σημαντικός ποδοσφαιριστής είναι αυτό που αγωνίζεται κι όχι αυτός που για κάποιον λόγο λείπει».  Για τη σημασία της στήριξης του κόσμου, είπε: «Βεβαίως, είναι πάρα πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου, όπως σημαντικό είναι και το να δίνουμε εμείς χαρές στον κόσμο μας. Κι όταν έχεις χάσει κάτι θα πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το κερδίσεις ξανά».

Για το γεγονός ότι ο Πανθρακικός στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν έχει σκοράρει, απάντησε: «Για εμένα ο πρώτος επιθετικός είναι ο τερματοφύλακας κι ο πρώτος αμυντικός είναι ο επιθετικός. Δεν είναι πρόβλημα ατομικό ή της επιθετικής λειτουργίας, αλλά πρόβλημα όλης της ομάδας. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ πλέον, οι γραμμές έχουν έρθει πολύ κοντά και κάθε κομμάτι του παιχνιδιού είναι υπόθεση όλης της ομάδας».

Για το τι σκοπεύει να αλλάξει στην ομάδα, είπε: «Ποτέ δεν μου άρεσαν οι προπονητές που αναλάμβαναν μια ομάδα κι έλεγαν ότι θέλουν να τα αλλάξουν όλα, λες κι ο προηγούμενος δεν ήταν προπονητής. Σιγά σιγά θα προσθέσουμε δικά μας στοιχειά, αλλά αυτό που μπορώ σίγουρα να σας πω είναι ότι θα αλλάξουμε το σύστημα, διότι δεν είναι κακό ένας προπονητής να επιθυμεί να έχει και να χρησιμοποιεί το δικό του σχηματισμό».

Για το γεγονός ότι ως προπονητής, μέχρι τώρα, έχει δουλέψει κι έχει αναδείξει αρκετούς νεαρούς παίκτες, σχολιασε: «Είμαι πολύ μεγάλος αντιρατσιστής κι αυτό το αποκόμισα κι από τη θητεία μου στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα από το αν ένας ποδοσφαιριστής είναι νεαρός ή πιο μεγάλος σε ηλικία, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ένα «κράτος δικαίου», αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φράση, μέσα στην ομάδα, γιατί, όταν συμβαίνει αυτό, ο παίκτης δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Έτσι, θα παίζουν αυτοί που είναι καλύτεροι σε κάθε προπόνηση και πιο έτοιμοι κάθε φορά. Και, πραγματικά σας το λέω, το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ όταν ο πρόεδρος μου είπε να μην αντιμετωπίζω τους παίκτες με βάση τα συμβόλαια που έχουν, αλλά ανάλογα με την αγωνιστική τους κατάσταση».

Τέλος, σε ερώτηση για το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος απάντησε: «Πιστεύω ότι ο Πανθρακικός έχει ένα εν δυνάμει πολύ αξιόλογο ρόστερ και με πολλή δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας».