Οι δηλώσεις Τσίπρα σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη! Λιγότεροι αλλά πιο εκδηλωτικοί οι οπαδοί του…

Οι πολλές κάμερες, τα αμέτρητα σηκωμένα χέρια με κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, αλλά και οι εκδηλώσεις αγάπης, συνθέτουν το παρασκήνιο της επίσκεψης Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Παρασκευής.   Έφτασε λίγο μετά τις 6:30 στην είσοδο της Βενιζέλου και περπάτησε έως το στέκι του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Σεφέρη. Οι πολίτες χαιρέτισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας ακόμα και στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και ο ίδιος έδειξε να απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου που τον πλησίαζε για να του σφίξει το χέρι, να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της κάλπης, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυριαρχήσει όπως κυριάρχησε και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και καταχειροκροτήθηκε.  Τον Αλέξη Τσίπρα προλόγισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων λέγοντας «υποδεχόμαστε τον χθεσινό και αυριανό πρωθυπουργό» και οι παραβρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Σας ευχαριστώ για το αγωνιστικό παρόν στη νέα μεγάλη προσπάθεια, στο νέο προσκλητήριο για το σήμερα και το αύριο, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί, πριν από 7 μήνες. Να δώσουμε μάχες γα να σηκώσουμε το δίκιο του λαού μας ψηλά, να κερδίσουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά, σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από τη φαυλότητα του παρελθόντος,  από τις παθογένειες ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος που μας έριξε βαθειά μέσα στη μέγγενη της επιτροπείας, των μνημονίων και της εξάρτησης. Ήταν ένας αγώνας και είναι ένας αγώνας σκληρός, με υπέρτερες και άνισες δυνάμεις, αλλά αποδείξαμε ότι είχαμε το θάρρος να βγούμε όρθιοι μπροστά και να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας. Αποδείξαμε ότι είχαμε το θάρρος να μη λυγίσουμε, να μη δειλιάσουμε μπροστά στις πιο δύσκολες και άνισες μάχες και τώρα βρισκόμαστε ξανά στην κρίσιμη καμπή να ζητάμε, αυτών στους οποίους μονάχα λογοδοτούμε, την ενίσχυση του ελληνικού λαού, των Ελλήνων πολιτών, διότι εμείς δεν έχουμε τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων. Εμείς μόνο σε εσάς λογοδοτούμε και με εσάς θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 7 μήνες, να ξαναστήσουμε την πατρίδα στα πόδια μας».

Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Αλέξης Τρίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε πράξη αυτό που δεσμεύτηκε προεκλογικά, «ματώσαμε, πήγαμε τη διαπραγμάτευση μέχρι τα όρια και την κρίσιμη στιγμή επιλέξαμε να βάλουμε το λαό στο προσκήνιο. Να δώσουμε το λόγο στο λαό για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη συμφωνία. Κάποιοι μας είπαν ότι θέλαμε να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, εμείς είπαμε την αλήθεια κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες. Ότι δεν είχαμε κρυφό σχέδιο και κρυφή ατζέντα, παρά μονάχα να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό σε μία σύγκρουση με δυνάμεις ασύμμετρες και πράγματι καταφέραμε να δώσουμε διέξοδο και προοπτική. Έχουμε μπροστά μας δυσκολίες δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά ξέρουμε ότι σημασία στη ζωή έχει κανείς να είναι μαχητής και ακόμα και όταν του βάζουν τρικλοποδιά και τον ρίχνουν κάτω να σηκώνεται και να παλεύει για το δίκιο και το καλύτερο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση, «το κατεστημένο που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια»,  ότι είχε ένα σχέδιο, «το σχέδιο να είναι μία σύντομη παρένθεση στο φαύλο καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων η δική μας προσπάθεια, η δική μας διακυβέρνηση. Επιχείρησαν να το υλοποιήσουν με την πιστωτική ασφυξία, αργότερα με το κλείσιμο των τραπεζών και τέλος φτιάχνοντας στην παγίδα του Grexit, όπου μας περίμεναν να πέσουμε στις 12 του Ιουλίου. Αποφύγαμε και τις τρεις παγίδες, το σενάριο της παρένθεσης δεν υλοποιήθηκε και τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι θα το υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες να τους χαλάσουν τα σχέδια.

Νωρίτερα, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δήλωσε πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου τόσο ξεκαθαρίζουν τα διλήμματα, που έχουν να κάνουν με το αν θα συνεχίσουμε μία δύσκολη προσπάθεια ή θα γυρίσουμε προς τα πίσω. Ζήτησε άλλους δύο βουλευτές για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, ενώ αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τα όσα προέβλεπαν για το δημοψήφισμα. Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε στις 7 για την Καβάλα όπου στις 7:30 είχε  προγραμματισμένη ομιλία.

Πηγή: http://www.xronos.gr