Με έγγραφο προς την ΕΣΑΚΕ “έσβησε” ο ΚΑΟΔ – Θρίλερ για το μέλλον του σε Β’ Εθνική ή ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Από το απόγευμα υπάρχει η πληροφορία ότι ο ΚΑΟΔ έστειλε τελικά έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ, με το οποίο η ομάδα της Δράμας αποσύρει τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την άνοδο του Λαυρίου στην Α1 Κατηγορία, καθώς η ομάδα της Αττικής τερμάτισε 3η στην περσινή Α2 πίσω από την Καβάλα και τον Αρκαδικό.

Η είδηση είναι στενάχωρη για το μπάσκετ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και το άθλημα γενικά, καθώς αποτυγχάνει η δημιουργία ενός πρωταθλήματος σε υγιείς βάσεις.

Ο ΚΑΟΔ άντεξε κάποια χρόνια στην Α1, όσο μπορούσε να τον χρηματοδοτεί ο Βασίλης Τσακτσαρλής, ο μεγαλομέτοχός του. Έφτασε μάλιστα να καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι, μια ομάδα που είχε γίνει… μόνιμη στην πρώτη κατηγορία και πραγματοποίησε αξιόλογες χρονιές, στεκόμενη πάντα στο ύψος των περιστάσεων, αποτελεί παρελθόν με άσχημο τρόπο.

Οι Δραμινοί απέστειλαν επίσημο έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ με το οποίο δηλώνουν την αδυναμία τους να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, κάτι που δημιουργεί όμως πλείστα προβλήματα.

Η διοίκηση είχε δώσει συγκεκριμένες διορίες, προκειμένου να βρεθεί κάποιος ή κάποιοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Οι διορίες παρήλθαν, βιώσιμες λύσεις δεν προτάθηκαν και έτσι το διαφαινόμενο τέλος του ΚΑΟΔ, στο οποίο έχει αναφερθεί το ThrakiSportS την περασμένη εβδομάδα, έλαβε υπόσταση.

Για το ελληνικό μπάσκετ είναι, αναμφίβολα, μια άσχημη εξέλιξη από τη στιγμή που μια ομάδα υποχρεώνεται για καθαρά εξωαγωνιστικούς λόγους να σταματήσει τις προσπάθειές της, σε μια περίοδο που είχε καταφέρει να καθιερωθεί.

Για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ το ίδιο, καθώς χάνει τον έναν από τους δύο εκπροσώπους που με κόπο είχε ανεβάσει στην Basket League. Μάλιστα, δημιουργείται και ένα μεγάλο ζήτημα με το τι μέλει γενέσθαι σε σχέση με την επόμενη μέρα.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η λογική λέει ότι η ομάδα θα μετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όμως έχει ήδη γίνει η κλήρωση για αυτό. Επίσης υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά και εκεί έγινε η κλήρωση.

Οι επόμενες μέρες θα είναι για τον ΚΑΟΔ ίσως και ακόμα πιο δύσκολη από αυτές που προηγήθηκαν, γιατί ενδεχομένως η ομάδα, το μόνο τμήμα της οποίας έχει εξασφαλίσει συμμετοχή τη νέα σεζόν είναι το παιδικό, θα κινδυνεύσει με διάλυση…