Θυσιάζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς του Ρίο ο Γιάννης Ταμουρίδης

Την απόφασή του να μην πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, παρά το γεγονός πως είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, ανακοίνωσε ο Γιάννης Ταμουρίδης.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης, που έχει αναλάβει και τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα, προτίμησε να συνεχίσει την προσπάθειά του για συλλογή ακόμη περισσότερων βαθμών για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μιλώντας στο sportsfeed o 35χρονος αθλητής της Synergy Baku Cycling Project εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη διοργάνωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ρίτσμοντ των ΗΠΑ.

«Είναι υπερατλαντικό το ταξίδι και θα έπρεπε να χάσω αρκετές ημέρες από την προπόνησή μου προκειμένου να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα», είπε ο Ταμουρίδης λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Τσεχία.

«Παράλληλα όμως έτσι δίνεται η δυνατότητα σε άλλους Έλληνες αθλητές να πάρουν μέρος εκεί. Αν το παγκόσμιο πρωτάθλημα γινόταν στην Ευρώπη θα συμμετείχα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλά επέλεξα να επικεντρωθώ στον κύριο στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο».

Ο Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν καθώς από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου θα πάρει μέρος στον Γύρο της ανατολικής Βοημίας.