Αιφνιδιαστικό τέλος του Άκη Ζήκου από την ΑΕΚ μετά από άγριο καυγά με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

Παρελθόν από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ αποτελεί ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έβγαλε τα τελευταία 20 χρόνια η χώρα Άκης Ζήκος, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του λόγω διαφωνιών με την ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε ένα πρόσφατο περιστατικό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ είχε φραστικό επεισόδιο μαζί του επειδή σε φιλικό παιχνίδι στα Σπάτα την προηγούμενη Παρασκευή δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν σεκιούριτι, με αποτέλεσμα οι γονείς που πήγαν στο γήπεδο, να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων Κ17 και Κ20 της ΑΕΚ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εκνευρίστηκε πολύ από τη συγκεκριμένη εξέλιξη κι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Άκη Ζήκο για την έλλειψη φύλαξης στην κερκίδα. Ο Ζήκος περίμενε τρεις μέρες εώς την Δευτέρα (17/8) για να υποβάλει την παραίτηση του, την οποία ο Σερβοέλληνας δεν έκανε δεκτή ζητώντας παράλληλα την παραμονή του. Ωστόσο ο πρώτος αποφάσισε να μην αλλάξει την αρχική του απόφαση και τελικώς να αποχωρήσει.

Ο Άκης Ζήκος ως υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, πρόσφατα είχε βρεθεί στην Κομοτηνή για να παρουσιάσει το πρόγραμμα του δικτύου ακαδημιών της ΑΕΚ ενώ πρόσφατα επιμελήθηκε την επέκταση του δικτύου και στον πιο ακριτικό νομό της Ελλάδος μέσα από συνεργασία με τον Έβρο Σουφλίου. Στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει πάντως κανονικά ο μέχρι και τώρα τεχνικός της διευθυντής Μιχάλης Μητροτάσιος.