Πέταξε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου ο Κώστας Μπανιώτης, με… επτά ώρες αναμονή στο Κατάρ

Μετά από πολύωρο κοπιαστικό ταξίδι που περιελάμβανε και επτά ώρες αναμονή στο Κατάρ, αναμένονταν το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) να προσγειωθεί στο Πεκίνο ο Κώστας Μπανιώτης και τα υπόλοιπα εννιά μέλη της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Η αναχώρηση με όνειρα και ελπίδες ακόμα και για μετάλλια από τις Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Κώστα Φιλιππίδη στο επικοντώ, έγινε από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το απόγευμα της Δευτέρας. Επειδή ωστόσο δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για την Κίνα από την Ελλάδα, οι έλληνες αθλητές χρειάστηκε να κάνουν μια… πολύωρη στάση στην Ντόχα.

 width=«Εκτός αεροδρομίου έχει καύσωνα, αλλά εμείς δεν το νιώσσαμε, καθώς δεν έχουμε βγει εκτός καθόλου. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό μέχρι στιγμής. Περνάμε καλά και το διασκεδάζουμε όσο μπορούμε» δήλωσε στο Sportsfeed από το Κατάρ περιμένοντας την επόμενη πτήση, ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης, που παραδοσιακά σε όλες τις αποστολές αποτελεί τον συγκάτοικο του Μπανιώτη.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Κώστας Μπανιώτης θα είναι ο τελευταίος που θα αγωνιστεί από ελληνικής πλευράς, καθώς το αγώνισμα του ύψους έχει προγραμματιστεί για την μεθεπόμενη Παρασκευή ο προκριματικός και την αυλαία της διοργάνωσης την παράλλη Κυριακή ο τελικός. Ο Κομοτηναίος άλτης ταξιδεύει με την 30η επίδοση από όσους συμμετέχουν, έχοντας φέτος 2.28μ.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, το όριο σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει στα 2.31μ και θεωρείται σίγουρο ότι ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής θα πρέπει να ξεπεράσει τον φετινό του εαυτό για να μπορέσει να προκριθεί στον τελικό, κάτι που εφόσον το καταφέρει και με επίδοση καλύτερη από τα 2.29μ θα του δώσει το διαβατήριο και για την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.