ΕΣΠΕΘΡ: Με τουλάχιστον έναν έφηβο στην σύνθεσή τους Έβρος Σουφλίου, Ερμογένης Ξάνθης, ΑΟ Ν. Βύσσας

Με τουλάχιστον έναν παίκτη ηλικίας 19 ετών και κάτω θα πρέπει να αγωνίζονται στο επόμενο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών όλες οι ομάδες της χώρας, κατά συνέπεια και οι Έβρος Σουφλίου, Ερμογένης Ξάνθης και ΑΟ Νέας Βύσσας που συμμετείχαν από την Θράκη στο προηγούμενο και θα συμμετέχουν και στο επόμενο.

Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της ΕΟΠΕ, ειδικά για την Β’ Εθνική Ανδρών προβλέπεται ότι “οι ομάδες θα δηλώνουν υποχρεωτικά στο φύλλο αγώνος έναν τουλάχιστον αθλητή που έχει γεννηθεί από 1.1.1996 και μετά, ο οποίος θα έχει συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα σετ.

Παραβίαση αυτού του κανόνα θα συνεπάγεται την ήττα της ομάδας στα χαρτιά. Πρόκειται προφανέστατα για διάταξη που έχει ως σκοπό να ενισχύσει την ανάπτυξη του αθλήματος και να αποτρέψει την δημιουργία ομάδων που θα υπάρχουν μόνο από την συμμετοχή παλαίμαχων αθλητών.

Πάντως, πρόβλημα με αυτήν την διάταξη δεν αναμένεται να έχουν οι ομάδες της Θράκης, που σε αντίθεση με πολλές αθηναϊκές, έχουν φυτώρια ανάπτυξης και κατά συνέπεια διαθέτουν και έφηβους παίκτες.